Zelts stafētē norvēģiem; Latvija tiek apsteigta par apli (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vēsturisku panākumu Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā sestdien izcīnīja Norvēģija, kas ar zelta medaļas iegūšanu 4x7,5 kilometru vīriešu stafetē kļuva par pirmo valsti vēsturē ar septiņām augstākā kaluma godalgām vienā pasaules čempionātā.

Savukārt Latvijas izlase, kuras rindās startēja Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis un Oskars Muižnieks, tika apsteigta par apli un klasificēta 22. vietā.

Norvēģijas izlasē pie zelta medaļām tika Henriks L'Ābē Lunns, Tarjeijs Bo, Emīls Hegle Svendsens un Ole Einārs Bjorndālens, kuram šī bija 50. godalga karjerā pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Savukārt Svendsens tika pie sava ceturtā zelta čempionātā.

Piksons katrā no šaušanām izmantoja pa vienai rezerves patronai, Rastorgujevs izmantoja trīs, bet Pužulis - tikai vienu. Daudz bēdīgāk klājās jaunajam Muižniekam, kurš pirmajā šaušanā pamanījās nopelnīt divus soda apļus, lai arī otrajā piegājienā viņš bija precīzs.

Norvēģijas kvartets šaušanā izmantoja piecas rezerves patronas, bet finišā par minūti un 12,8 sekundēm apsteidza Francijas komandu, kuras rindās Martēns Furkāds tika pie savas piektās godalgas šajā čempionātā. Trešā vieta šoreiz Vācijas biatlonistiem.

Kopumā sacensībās startēja 29 komandas, no kurām par apli tika apsteigtas 13.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu