Zemgalē nopietnākās nepatikšanās iekūlušies jau 16 autovadītāji (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valstspolicija, CC BY-NC-ND 2.0

Pastiprināti strādājot kukuļdošanas apkarošanas jomā, šogad Zemgales reģionā aizturēti jau 16 autovadītāji, kuri mēģinājuši piekukuļot policijas darbiniekus, lai netiktu noformēti administratīvie pārkāpuma protokoli par izdarītiem pārkāpumiem, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Trešdien policijas darbinieki aizturēja divus autovadītājus, kuri mēģināja piekukuļot policistus, lai netiktu noformēts administratīvais pārkāpuma protokols.

Viens no autovadītājiem aizturēts Dobeles novadā Bikstu pagastā. 1970.gadā dzimušais vīrietis pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Lai netiktu noformēts protokols par fiksēto pārkāpumu, autovadītājs mēģinājis iedot 30 eiro lielu kukuli.

Otrs gadījums reģistrēts Viesītes novadā, Rites pagastā. Tur 1966.gadā dzimušais vīrietis vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā un pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Viņš policistiem mēģināja iedot 40 eiro, pēc kā arī tika aizturēts.

Savukārt ceturtdien Jēkabpilī aizturēts 1952.gadā dzimis vīrietis, vadot transportlīdzekli pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, kā arī brauca alkohola reibumā. Lai netiktu noformēts administratīvais protokols, vīrietis policistiem mēģinājis iedot 100 eiro lielu kukuli, taču pēc tā tika aizturēts.

Par kukuļdošanu uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas – «Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu