Nepieciešams:
Ziedkāpostu sacepums ar kraukšķīgu garoziņu (16)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg ziedkāpostu
50g rīvmaizes
100g siera
Mērcei:
500 ml piena
ēdamkarote sviesta
ēdamkarote miltu
pipari
lauru lapa
1 sīpols
muskatrieksts
Pagatavošana:
Ziedkāpostus sālsūdenī novāra tā, lai tie paliek nedaudz kraukšķīgi.
Katliņā sviestā apcep miltus, pielej pienu, pieliek veselus sīpolus, piparus, lauru lapas, vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl pienu. No mērces izņem visas garšvielu piedevas, pieber muskatriekstu un pieliek sāli.
Ziedkāpostus sadala, liek ietaukotā formā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un rīvmaizi.
Cep 15 minūtes 200 grādos.