Ziedkāpostu sacepums ar kraukšķīgu garoziņu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: travelingmcmahans, CC BY-NC 2.0

Nepieciešams:

1 kg ziedkāpostu
50g rīvmaizes
100g siera

Mērcei:

500 ml piena
ēdamkarote sviesta
ēdamkarote miltu
pipari
lauru lapa
1 sīpols
muskatrieksts

Pagatavošana:

Ziedkāpostus sālsūdenī novāra tā, lai tie paliek nedaudz kraukšķīgi.

Katliņā sviestā apcep miltus, pielej pienu, pieliek veselus sīpolus, piparus, lauru lapas, vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl pienu. No mērces izņem visas garšvielu piedevas, pieber muskatriekstu un pieliek sāli.

Ziedkāpostus sadala, liek ietaukotā formā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un rīvmaizi.

Cep 15 minūtes 200 grādos.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu