Ziedot.lv: Vai Latvija ir kļuvusi laimīgāka? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.freephoto1.com

Ir pagājis gandrīz pusgads kopš aizsācies Ziedot.lv palīdzības projekts «Laimīgai Latvijai». Vai tiešām Latvija pa šo laiku ir kļuvusi laimīgāka? Atbilde - noteikti daudzi nelaimīgi stāsti šodien ir ar laimīgām beigām. Palīdzību saņēmušas nu jau vairāk nekā 30 ģimenes visā Latvijā. Ziedot.lv ir sadzirdējuši, ar kādam problēmām saskārušies mūsu līdzcilvēki, un steigušies palīdzēt.

Kā visas sabiedrības atbalsts ir mainījis reiz izmisušo ģimeņu dzīves? Labdarības projekts «Laimīgai Latvijai» bija saņēmis izmisuma pilnu lūgumu palīdzēt piecu bērnu ģimenei Talsu pusē. Ģimenes akūta nepieciešamība bija pašiem sava aka un tīrs dzeramais ūdens. Ūdeni līdz šim ģimene bija vedusi no kaimiņiem vai ņēmusi no dīķa, taču tas ir ļoti sarežģīti un ilgi tā turpināt nebija iespējams. Kuplās ģimenes vienīgā cerība bija speciālistu ieteiktais dziļurbums. Pateicoties atsaucīgiem un izpalīdzīgiem līdzcilvēkiem, ziedojumiem ar pārskaitījumu, savāktajiem līdzekļiem ziedojumu kastītēs pie veikala «Maxima» kasēm, iedzīvotājiem, kuri zvanīja uz ziedojumu tālruni un izmantoja citus palīdzības veidus, jau šī gada 16.augustā ģimenes piemājas teritorijā tika veikts dziļurbums.

«Akas ierīkošana mūsu ģimenei ir kardināli izmainījusi ierasto ikdienu. Nu pēc ūdens vairs nav jādodas pie kaimiņiem vai uz netālo dīķi, jānes, jācilā un jāvelk smagās ūdens kannas. Fiziski ikdienā sagādāt ūdeni ģimenei un visai saimniecībai ar lopiņiem bija grūti, taču tas mums iemācīja – cilvēki var pierast pie visa, arī šķietami visgrūtākajām lietām. Taču tagad viss ir uz vietas, un vairs nav jādomā, kā, kad un ar ko doties pēc ūdens. Pamazām sākam īstenot sapni par mājas labiekārtošanu,» neslēpjot aizkustinājumu, saka ģimenes mamma Jana.

Šā gada 9.jūlijā labdarības projektā «Laimīgai Latvijai» pēc palīdzības vērsās Māras ģimene no Rīgas. Mārai pērn tika konstatēts resnās zarnas kolorektālais vēzis. Tika veikta operācija un nekavējoties uzsākta ķīmijterapija par ģimenes līdzekļiem. Lai arī valsts kompensē zāles 10 000 latu apmērā, Mārai pašai ik mēnesi jāmaksā 1760 lati. Palīgā nāca arī Ziedot.lv ar projektu «Laimīgai Latvijai». Lai gan viņas cīņa ar smago slimību vēl nav galā un Ziedot.lv arī pašlaik pieņem ziedojumus Māras ārstēšanai, sniegtā palīdzība ir palīdzējusi glābt Māras dzīvību, ļaujot viņu un viņas līdzcilvēkus padarīt laimīgākus. Māra ir optimistiska un nākotnē raugās ar gaišāku cerību.

Labdarības projekts «Laimīgai Latvijai» ir sniedzis arī materiālo palīdzību ģimenei no Salacgrīvas, kurai šī gada vasarā līdzfinansēja dzīvojamā vagoniņa iegādi pēc ugunsgrēka, kurā nodega māja. Pirms nelaimes ģimenei bija pašai savi iekrājumi, taču pagaidu mājokļa iegādei ar to nepietika. Tā kā nelaime bija pēkšņa un vajadzība pēc mājokļa bija akūti nepieciešama, projekts «Laimīgai Latvijai», izmantojot veikalu tīkla «Maxima» ziedojumu kastītēs saziedotos līdzekļus, līdzfinansēja ģimenei pagaidu mājvietas iegādi.

«Ugunsgrēkā mēs zaudējām visu savu iedzīvi. Nodega viss, pat vismazākā karotīte, taču esam apņēmības pilni un ceram, ka visu izsapņoto izdosies īstenot. Pašlaik aktīvi strādājam, lai sagatavotu pagaidu mītni ziemai – siltinām sienas, labojam jumtu. Vajadzību un nepieciešamo lietu, protams, vēl ir daudz, taču, pateicoties līdzcilvēku atbalstam, lēnām virzāmies uz priekšu un nepadodamies,» saka Irēna. Ģimene ir pateicīga visiem, kas sniedza atbalstu vai vēl joprojām cenšas ģimenei palīdzēt atgriezties ierastajā ikdienas ritmā.

Ziedot.lv ar «Laimīgai Latvijai» palīdzību sniedz atbalstu arī veciem un vientuļiem cilvēkiem, kuru mūsdienās kļūst arvien vairāk. Visbiežāk palīdzība nepieciešama medikamentu vai medicīnas pakalpojumu apmaksai, ko pensionāri nevar atļauties. Šādā situācijā Ziedot.lv šī gada vasarā rada iespēju palīdzēt sirmgalvei Svetlanai no Rīgas, kurai bija akūti nepieciešama endoprotezēšana, kuru 50% apmērā sedz valsts. Palīdzību lūgusī sirmgalve ir atraitne bez bērniem, no valsts saņemot vien 82 latu invaliditātes pensiju. Ar saziedotajiem līdzekļiem labdarības projekts «Laimīgai Latvijai» līdzfinansēja ne tikai operācijas izmaksas, bet arī rehabilitācijas procedūras Nacionālajā rehabilitācijas centrā «Vaivari». Tagad sirmgalve ir atgriezusies mājās, līdzekļu ikdienas iztikai nav palicis vairāk, taču nu viņu vairs nemoka ikdienas sāpes, un pārciest grūtības palicis daudz vieglāk.

«Šie ir tikai daži no gadījumiem, kad kopīgiem spēkiem esam palīdzējuši tiem, kuriem tas visvairāk bijis nepieciešams. Esam gandarīti, ka palīdzības sniegšanā iesaistās ne tikai sabiedrība, bet arī uzņēmumi un organizācijas, padarot palīdzības sniegšanu efektīvāku un ātrāku. Nereti ar projekta līdzekļiem varam nosegt tikai daļu no nepieciešamajām izmaksām, taču uzņēmēji, kurus uzrunā izmisušo ģimeņu stāsti, nodrošina iespēju palīdzēt ģimenei pilnā apmērā. Tāpēc varam teikt lielu paldies ziedotājiem par sniegto atbalstu un iespēju padarīt daudzas Latvijas ģimenes laimīgākas,» norāda Ziedot.lv pārstāve Inese Danga.

Lai arī turpmāk iesaistītos palīdzības sniegšanā un dāvātu līdzekļus līdzcilvēku atbalstam projektā «Laimīgai Latvijai», ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:
ziedojot ar internetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv;
zvanot uz ziedojumu tālruni 900 67 009 (maksa par zvanu - 1 lats);
ziedojot 684 ziedojumu kastītēs veikalu tīklā «Maxima» visā Latvijā;
iegādājoties no otrreizējās pārstrādes stikla gatavotu garšvielu trauku kolekciju Ziedot.lv kioskā, www.laimigailatvijai.lv vai «Maxima XX» un «Maxima XXX» veikalos.

Projektā «Laimīgai Latvijai» iegūtie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas. Ar to, kā izdevies līdzcilvēkiem palīdzēt, var regulāri sekot līdzi Ziedot.lv mājas lapā labdarības projektu atskaišu sadaļā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu