Ziedu dienu Ventspilī apmeklēja ap 30 000 cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 23.jūlijā, Ziedu dienu Ventspilī 2011 apmeklēja ap 30 000 cilvēku. 1071 no tiem bija reģistrējušies dalībai 34.Latvijas Puķu draugu saietā. Ap 5000 viesu apmeklēja pazīstamā britu mūziķa Pola Janga koncertu.

«ventspils.lv».

Jau iepriekš informējām, ka viengadīgo puķu dobē Sarkanmuižas pļavā uz mākslīgi uzbērta vaļņa divdesmit piecos krāsainos puķu apļos  2011.gadā ir iestādīti 10740 vasaras puķu stādi: samtenes, leduspuķes un balzamīnes. 

Visas dienas garumā autobusi ar puķu draugiem brauca lūkoties uz puķu skulptūru Zaķu ģimene, ko plkst. 14:00 atklāja skvērā pie Mazbānīša pieturas «Kalns». Lai izgatavotu  zaķu tēvu, māti un gulošo  mazuli, izmantoti ap 4000 viengadīgo puķu stādu.

Piemiņai no pasākuma dalībnieki saņēma arī Ventspils pilsētas domes speciāli izdotu 24 lappušu biezu bukletu «Ventspils – zaļa, ziedoša, dzirkstoša», kurā apkopota informācija par pilsētas parkiem, dārziem, skvēriem, strūklakām, puķu skulptūrām, skaistākajām dobēm un gaisa dārziem. Tajā atrodams gan to uzskaitījums, gan vēsturiska informācija par to tapšanas un pārtapšanas gaitu. Izdevums papildināts ar bagātīgu fotomateriālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu