Ziemassvētkos rīdziniekiem un pilsētas viesiem sarūpēti vairāki Ziemassvētku pasākumi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava/LETA

Ziemassvētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas Ziemassvētku koncertu Ķīpsalas hallē, izrādēm bērniem, svētku koncertiem dievnamos un kultūras centros, kā arī aplūkot mākslinieku veidotās egles vides objektu festivālā «Ziemassvētku egļu ceļš». 

25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē jau tradicionāli notiks Rīgas Ziemassvētku koncerts, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», Rīgas Doma zēnu koris, Mazais operas un teātra orķestris, diriģenti Mārtiņš Klišāns un Mārtiņš Ozoliņš. Klausītājus priecēs arī solisti Dita Lūriņa, Kristīne Gailīte, Ieva Sutugova, Ingus Pētersons un Daumants Kalniņš. Šogad koncertā, līdzās pasaules klasiskās mūzikas pērlēm, iemīļotām Ziemassvētku dziesmām, skanēs arī skaistākās melodijas no pasaulslaveniem mūzikliem – «Mūzikas skaņas», «Vestsaidas stāsts», «Les Miserables».

26. decembrī Kultūras centrā «Mazā ģilde» būs Ziemassvētku koncerts jauniešiem, kurā uzstāsies grupa «100 baltas dvēseles», Mikus Straume un «The Mercy Messengers». Šajā pašā dienā Lielajā ģildē koncertā «Riga Jazz Ziemassvētkos» varēs baudīt džeza melodijas Profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» bigbenda, solistu Ievas Kerēvicas, Ievas Sutugovas, Daumanta Kalniņa un Andra Ērgļa, kā arī vokālās grupas «Framest» sniegumā. Bigbenda diriģents – Raitis Ašmanis.

Ziemassvētkos gan bērni, gan pieaugušie gaidīti izrādēs Kalnciema kvartāla brūnajā mājā un Rīgas Porcelāna muzejā, kur būs skatāms porcelāna leļļu iestudējums.

Ziemassvētku koncerti ar zināmu un iemīļotu mākslinieku uzstāšanos notiks arī Kultūras centrā «Imanta», Lielajā ģildē, Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai radītu svētku noskaņu, iedzīvotāji aicināti apskatīties arī vides objektu festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» mākslinieku veidotās egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu