Ziemassvētku izrāde un pasākums bērniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aicinām Vecmīlgrāvja un tuvāko apkaimju ģimenes ar pirmskolas un skolas vecuma bērniem noskatīties jauku izrādi, kas stāsta par sirds siltumu un iejūtību, kā arī piedalīties kopīgās spēlēs un rotaļās pēc izrādes.

Valsts leļļu teātris ik gadus iestudē izrādi bērniem par Ziemassvētku tēmu, piedāvājot to arī izbraukumos skolās, bērnudārzos, kultūras iestādēs. Šī gada Ziemassvētku uzvedums «Saulīte un sniega cilvēciņi» ir sirsnīga izrāde bērniem no trīs gadu vecuma, kas veidota pēc rumāņu tautas pasakas motīviem.

Izrāde stāsta par diviem sniega cilvēciņiem, kuri nolemj uzmeklēt saulīti. Izdzirdējuši, ka līdz ar saules atnākšanu viņi tūlīt izkusīs, sniega cilvēciņi dodas ceļā cauri mežam — viņiem tik ļoti negribas izkust! Pa ceļam sniega cilvēciņi sastop meža iemītniekus — vāverīti, lācēnu, zaķēnu un kokus, kuriem salā un sniegā klājas ļoti grūti. Sniega cilvēciņi saprot, ka visi pārējie gaida sauli, jo bez tās nevar iztikt, un viņu sniega sirsniņās vēlme aizkavēt saulītes atnākšanu mainās — cilvēciņi lūdz veco, gudro vārnu lidot pie saules un aicināt to nākt pēc iespējas ātrāk. Līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem sniega cilvēciņi sāk kust, un drīz vien viņu vietā no zemes izspraucas pirmie pavasara vēstneši — sniegpulkstenītes.

Izrādes režisors Māris Koristins. Leļļu un kostīmu autore — māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, oriģinālmūzikas (ar Dainas Strelēvicas vārdiem) autors — komponists Valdis Zilveris, kā arī aktieri Lienīte Osipova, Ance Muižniece un Miķelis Žideļūns. Piedalās mūziķis Ģirts Siliņš.

Ziemassvētku izrāde un pasākums bērniem «Saulīte un sniega cilvēciņi» notiks 17. decembrī 18.00 kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Izrāde notiek vienā cēlienā, tās ilgums ~50 minūtes. Pasākuma otrajā daļā, kas ilgst aptuveni vienu stundu, rotaļu vadītājs ar saviem palīgiem no Leļļu teātra piedāvās izklaidējošu programmu mazajiem skatītājiem ar dziesmām, spēlēm un rotaļām.

Ieeja bezmaksas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu