Ziemassvētku programma uz ledus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bērnu fonds «Attīstība» piedāvā Ziemassvētku programmu uz ledus «Ziemassvētki kopā ar drošsirdīgo Pēterīti».

Gadu mijā Rīgas ledus teātra studijas dalībnieki gatavojas iepriecināt mazos skatītājus ar vecākiem ar krāšņu koncertuzvedumu uz ledus, kuru sniegs vairākās Latvijas pilsētās.
Koncertuzveduma «Ziemassvētki kopā ar drošsirdīgo Pēterīti» scenārijs veidots divās daļās bez pārtraukuma. Pirmajā daļā Rīgas ledus teātra studijas dalībnieki , kur pašiem mazākajiem izpildītājiem ir četri gadi, izslidos priekšnesumus par Ziemassvētku tēmu, spēlēs tēlus arī no baznīcas grāmatas.

Koncertuzveduma otrajā daļā dalībnieki izslidos Sergeja Prokofjeva simfonisko pasaku «Pēterītis un vilks». Pasaku sacerējis pats komponists Sergejs Prokofjevs un 1936. gada maijā autora vadībā darbs ticis pirmatskaņots. Kopš tā laika «Pēterītis un vilks» savaldzinājis pasaules izcilākos diriģentus, mūziķus un aktierus.

Par darbu pie koncertuzveduma veidošanas Latvijas bērniem prieku izteikusi arī komponista Sergeja Prokofjeva mazmeita Līna Prokofjeva, kura dzīvo Amerikā jau pagājušā gadā, kad Rīgas ledus teātra dalībnieki iestudēja pasaku pirmo reizi.

Bērniem tā būs brīnišķīga iespēja iepazīties ar jauku, radošu un māksliniecisku oriģināldarbu, skaistu klasisko mūziku. Priekšnesuma materiāls būs krāšņs priekšnesums, kas reizē būs arī kā izzinošs un izglītojošs materiāls skolēniem mūzikas jomā. Mazie skatītāji varēs vērot, kā darbojas drastiskais putniņš, neveiklā pīle, veiklais kaķis, neapmierinātais vectēvs un dusmīgais pelēkais vilks, kuru noķer mazais un drošsirdīgais Pēterītis.

Pasākums ledus hallē notiks Rīgā: 24. decembrī 13.00 Volvo Sporta centra ledus hallē.
Pēc koncertuzveduma būs iespēja slidot 1 stundu bezmaksas ar savām slidām vai īrētām slidām ledus hallē par Ls 2.00. Ziemassvētku rūķīši būs sagatavojuši arī dāvaniņas.
Pasākumi bērniem slidotavās plānoti arī Smiltenē, Siguldā un Rīgā.

www.ledusteatris.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu