Ziemassvētku vakarā pārspēts vēsturiskais siltuma rekords (24)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: anexxx, CC BY-NC-ND 2.0

Ziemassvētku vakarā Pāvilostā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +8,7 grādiem, sasniedzot jaunu 24.decembra siltuma rekordu visas Latvijas mērogā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais 24.decembra maksimālās gaisa temperatūras rekords Pāvilostā bija +8,2 grādi 1977.gadā, Latvijā - +8,6 grādi 1991.gadā.

Ziemassvētku rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs, bet joprojām silts laiks – gaisa temperatūra +2..+6 grādi. Nokrišņu nav, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 7-12 metriem sekundē, Vidzemes piekrastē – līdz 14 metriem sekundē.

Uz autoceļiem vietām veidojas apledojums, kopumā braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,6 grādiem Alūksnē līdz +8,7 grādiem Pāvilostā.

24.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21..+22 grādi Spānijas ziemeļu piekrastē un Kiprā. Vietām Norvēģijā gaiss sasila līdz +13, bet Austrijā, Šveicē un Vācijā – līdz +17 grādiem. Daudzviet Eiropā pārspēts siltuma rekords. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -17 grādu Ziemeļu Ledus okeāna piekrastē Krievijā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu