«Ziemeļblāzmas» Svētdienas mākslas skola aicina uz bezmaksas nodarbībām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» visa gada garumā aicina apmeklēt  Svētdienas mākslas skolu, informēja Kristiāna Reingolde, kultūras pils «Ziemeļblāzma» pārstāve.

Divpadsmit nodarbību cikls «Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta» programmas ietvaros 2014. gadā aicinās domāt par apkārtējo vidi plašākā nozīmē. Projekta mērķis ir kreatīvajā procesā iesaistīt ieinteresētus pilsētas iedzīvotājus, veicināt interešu grupu veidošanos un piedāvāt iespēju ģimenēm pavadīt laiku kopā radoši. Nodarbības notiks reizi mēnesī, svētdienās, no pulksten 13.00. Darbnīcas vadīs izvēlēto tēmu eksperti.

19.janvāris 13.00 Kultūras kvartāls - izpratnes veidošana par projektēšanas procesu. Radošo darbnīcu vadīs arhitektu apvienība Skolnieks.Pētnieks. Pilsētnieks, piedāvājot iespēju dalībniekiem sadalīties grupās - pasūtītājos un arhitektos, lietotājos un iedzīvotājos - un izbaudīt arhitektoniskas formas veidosšanas procesu. Nodarbību noslēgs ekskursija pa «Ziemeļblāzmu» pils rekonstrukcijas projekta autora arhitekta Jura Skalberga vadībā.

23.februāris 13.00 Kolekcija un ēka - muzeja ideālais modelis. Radošās darbnīcas ievadā - Žaņa Lipkes muzeja veidotāju stāstījums. Nodarbības laikā dalībnieki meklēs risinājumu muzeja izveidei Vecmīlgrāvī. Noslēgumā projektu apspriešana, piedaloties LNMM kuratorei Irēnai Bužinskai, arhitektiem un projektu autoru grupām.

23.marts 13.00 Māksla provocēt - akcijas un performances mums līdzās. Iespēja veidot kolāžas vairāku mākslas akciju idejas autora un realizētāja Vladimira Jakušonoka vadībā. Stāstījums par Bolderājas grupas aktivitātēm, to mērķiem un ietekmi, paralēli iepazīstinot ar mākslas «demokratizācijas» vēsturi. Pieredze tūrisma informācijas centra un gidu tīkla izveidē - ierosinājumi vienotā maršruta veidošanai abu apkaimju apmeklējumam.

Ieeja bez maksas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu