Ziemeļkorejā noticis «neiedomājams negadījums», pēc kura Kims Čenuns vairs nespēj iemigt (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Phenjanā, sagrūstot jaunceltnei, pagājušajā nedēļā bojā gājis liels skaits cilvēku, vēsta Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkorejas galvaspilsētā pagājušajā nedēļā sabrukusi daļēji pabeigta 23 stāvus augsta ēka, gruvešos aprokot neskaitāmus cilvēkus. Ziņu aģentūra neatklāj precīzu bojāgājušo skaitu, taču Dienvidkorejas mediji ziņo, ka tie varētu būt pat vairāki simti cilvēku.

Ziemeļkoreja, kas līdzīga rakstura negadījumus ierasti mēģina noslēpt vai samazināt to nozīmīgumu, šoreiz pārsteigusi ar savu reakciju. Oficiālā ziņu aģentūra notikušo nosauca par «neiedomājamu negadījumu» un publicēja valsts vadošo amatpersonu atvainošanos Phenjanas iedzīvotājiem, norādot, ka pilsētas iedzīvotāji ir «dziļi šokēti».

Komunistiskajā valstī, kur mediji tiek stigri kontrolēti un cenzēti, parasti par šādām traģēdijām netiek publiski ziņots. Vēl retāk tiek publiskotas amatpersonu atvainošanās.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savukārt paziņoja, ka esot tik satriekts, ka naktīs vairs nevarot gulēt.

Tāpat KCNA publicēja savdabīgu fotoattēlu, kurā redzams, kā par ēkas būvdarbiem atbildīgais ierēdnis atvainojas laukumā sanākušajiem iedzīvotājiem, kuri rāmi noklausās viņa uzrunā.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu