Žigajevs: esmu gatavs cīnīties par savām pozīcijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Latvijas futbola izlases pussargs Jurijs Žigajevs paudis prieku par Polijas komandā Lodzas «Widzew» pavadīto sezonu, kas 25 gadus vecajam spēlētājam bija pirmā pieredze ārvalstu klubā.

Žigajevs «Widzew» komandai pievienojās pagājušā gada decembrī, kad tā Polijas čempionātā ieņēma 12. vietu 16 vienību konkurencē. Sezonas noslēgumā vienība ar 43 punktiem 30 mačos ierindojās 9. vietā, kaut vēl līdz pēdējai sacensību kārtai tai bija izredzes iegūt kādu no vietām, kas «Widzew» nākamajā sezonā ļautu spēlēt Eirokausos.

«Sezona komandai vērtējama kā ļoti laba, jo pagājušajā gadā tā vēl spēlēja Polijas otrajā līgā. Komandai pievienojos jau pēc sezonas sākuma, un drīz pēc tam viss sāka iet uz labo pusi. Līdz pēdējam mirklim cerējām finišēt vēl augstākā vietā, taču komandā ir labs jauno un pieredzējušo spēlētāju balanss, tāpēc tai ir labas izredzes jau nākamajā sezonā uzlabot savas pozīcijas,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja pussargs.

Cīnoties ar dažādiem savainojumiem un lielo konkurenci par vietu komandas sastāvā, Žigajevs laukumā paguva doties vien trīs čempionāta spēlēs, taču pussargs cer, ka nākamajā sezonā situācija uzlabosies.

«Izkarot vietu sastāvā var tikai tad, ja esi vesels. Mūsu komandā vieta sākumsastāvā vairāk vai mazāk garantēta ir tikai trijiem vai četriem spēlētājiem, bet pārējie nemitīgi cenšas sevi pierādīt. Noteikti esmu gatavs cīnīties par savām pozīcijām, pretējā gadījumā nemaz neplānotu atgriezties Lodzā,» izteicās Žigajevs, kuram līgums ar komandu ir arī uz nākamo sezonu. «Kopumā esmu ļoti apmierināts un priecīgs, jo tas tomēr ir pavisam cits līmenis, salīdzinot ar to, pie kāda biju pieradis Latvijā. Spēlēt Polijas čempionātā ir patiešām interesanti.»

Žigajevs pārstāvēja Latvijas izlasi 4. jūnijā notikušajā 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas sestās kārtas mačā Rīgā pret Izraēlu un vēlāk notikušajā pārbaudes spēlē izbraukumā pret Austriju. Šajās spēlēs Latvijas komanda piedzīvoja divus zaudējumus, attiecīgi ar 1:2 un 1:3.

«Ir ļoti daudz faktoru, kas kopumā deva šādu iznākumu. Mums noteikti pietrūka šādās spēlēs nepieciešamās pieredzes, jo komanda ir gados jauna un vēl tikai cenšas kļūt par vienotu veselumu. Abās spēlēs rādījām nesliktu sniegumu, taču vienā brīdī viss mainījās un nepratām atgūties,» uzskata Žigajevs. «Personīgi es pats jutu, ka neesmu tajā labākajā formā, jo pēdējā laikā spēlēju maz. Šie zaudējumi patiešām bija ļoti nepatīkami.»

«Neviens no spēlētājiem negaida to brīdi, kad komanda būs atjaunojusies un spēlēs tā, kā no tās gaida. Spēlētāji visi kā viens jau tagad vēlas uzvarēt, visi ļoti cenšas. Taču jāturpina strādāt. Nedrīkstam aizmirst tās mācības, kuras mums devuši iepriekšējie zaudējumi,» piebilda pussargs.

Profesionālā futbolista karjeru Žigajevs sāka komandā «Rīga», taču 2008. gadā pievienojās «Ventspils» vienībai. Vēlāk viņš pusgadu bija spiests izlaist ceļgala savainojuma dēļ, taču pirms došanās uz Poliju Latvijas virslīgas čempionātu ar 15 gūtajiem vārtiem Žigajevs noslēdza kā trešais rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu