Zilais mū... zejs Muzeju naktī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pirms 40 gadiem Gunārs Priede lugā Zilā Latvijas zilajai govij piešķīra simbola lomu. 19. maijā, Muzeju naktī, vērīgi apmeklētāji varēs atrast zilo govi uz Rakstniecības un mūzikas muzeja zilās fasādes. Tikai Muzeju naktī RMM lukturi degs zilās gaismās.

Iespējams, jau pavisam drīz Rakstniecības un mūzikas muzeja fasāde vairs nebūs zila, jo neviens vēl nav izpētījis, kāda ir fasādes vēsturiskā krāsa, un nav zināms, vai muzejs pēc rekonstrukcijas vēl joprojām būs tādā pašā krāsā kā tagad.  

Šogad Muzeju nakts Latvijā uzsāk trīs gadu tematisko ciklu: katru gadu par Muzeju nakts moto izvēlēta kāda krāsa un Latvijas dārgums – zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Trīsgadu cikls tematiski iezīmēs dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un saules akmeni – dzintaru. 

Rakstniecības un mūzikas muzejs šogad katru mēnesi izvēlas no krājuma Mēneša priekšmetu, kas sasaucas ar Muzeju nakts devīzi Zilā krāsa – jūra. 

Visa Muzeju nakts 2012 pasākumu programma: «muzeju-nakts.lv».

Starptautiskajā Muzeju dienā, piektdien, 18. maijā, ieeja muzejā par velti!
Muzeja darba laiks: 11:00 – 18:00

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu