Zīle: «draugiem.lv» ierobežo manu profilu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas Parlamenta deputāta kandidāts Roberts Zīle (TB/LNNK) vēl nesen pauda sašutumu par portāla «draugiem.lv» rīcību, pieprasot naudu par profila uzturēšanu viņu speciālajā vēlēšanu sadaļā. Taču tagad Zīle ir sašutis, ka tiek ierobežots viņa personīgais profils. «Draugiem.lv» gan skaidro, ka pie vainas ir pats politiķis, kurš nepatiesi norādījis savu vecumu profila informācijā, tāpēc vēlēšanu sadaļa nav pieejama.

TB/LNNK portālu «Apollo» informēja: Zīle pamanījis, ka no viņa profila nav iespējams ieiet «draugiem.lv» sadaļā «Vēlēšanas», līdz ar to nav iespējas komentēt un piedalīties diskusijās.

«Apzinos, ka politiķiem nav izdevīgi konfliktēt ar medijiem, īpaši jau pirms vēlēšanām. Tomēr «draugiem.lv» reakcija uz manu acīmredzami pamatoto aizrādījumu par šantāžu, prasot naudu par neaktivizētiem politiķu profiliem, bija tik bērnišķīgi pārsteidzoša, ka tomēr riskēju vēlreiz: portāls ķēries pie paprastām partizānu metodēm un ierobežojis mana publiskā profila lietošanu,» klāsta Zīle.

Viņš vienlaikus arī pieļauj iespēju, ka tā tomēr varētu būt sagadīšanās, taču, aptaujājot savus kolēģus, noskaidrojis, ka viņi var no saviem profiliem ieiet vēlēšanu sadaļā. «Es augsti vērtēju portāla redakcijas «individuālo pieeju» lietotājiem, bet notikušais liek aizdomāties — ko tik visu «draugiem.lv» var darīt un, skumjākais, izmantot arī savtīgās interesēs ar katra portāla lietotāja (arī Tavu) atstāto informāciju,» viņš saka.

Eiroparlamentārietis arī aicina aizdomāties, vai tiešām pastāv «draugiem.lv» deklarētā «brīvās komunikācijas vide». «Patiesībā dažu dienu laikā «draugiem.lv» jau otro reizi pierāda, ka vārda brīvība viņiem ir svešs jēdziens, kamēr biznesā vadās pēc principa: «visi līdzekļi» labi, lai sasniegtu mērķi. Kā citādi skaidrot, ka skaļajiem paziņojumiem medijos par aizsāktā projekta korektumu, paklusām tomēr mainīta sadaļas struktūra: izņemti kandidātu neaktīvie profili, ar novēlošanos, bet parādījusies norāde par maksas pakalpojumu,» stāsta Zīle.

Atklātās vēstules nobeigumā Zīle atklāj, ka «portāla veidotāji dusmās nav atturējušies no savām sistēmas administratoru privilēģijām tomēr izdarīt arī kādu «riebeklību»: sveiciena teksta vietā manā profilā rādot «īpašus», dažubrīd diskutablus sveicienus».

«Vēlēšanu sadaļa portālā «draugiem.lv» ir pieejama balsstiesīgajiem portāla lietotājiem, tātad tiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, savukārt Zīles kungs profila informācijā norādījis, ka dzimis šogad, līdz ar to viņam šī sadaļa nav pieejama un viņš lieto tā saucamo bērnu versiju, kur lietotāja uzrunā mēs izmantojam dažādu tautu populāros sveicienus. Šo sazvērestību varēja atklāt, arī vienkārši uzdodot jautājumu portāla administrācijai. Mums nav nekādu antipātiju pret Zīles kungu un nekādus šķēršļus viņa komunikācijai ar vēlētājiem neveidojam. Ceram, ka nākamreiz, kad radīsies problēmas, apgūstot «draugiem.lv», Zīles kungs vērsīsies tieši pie mums, un mēs ar prieku palīdzēsim. Saprotams, ka jaunā vidē, kāda politiķiem ir «draugiem.lv», ir daudz kas jāapgūst un šādas sīkas problēmiņas ir saprotamas un var gadīties ikvienam,» tā radušos situāciju skaidro portāla «draugiem.lv» radošais direktors Guntars Meluškāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu