Zīlem ir ideja, kā dzimtenē atgriezt aizbraukušos tautiešus (399)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais finanšu ministrs un Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle pauž pārliecību, ka aizbraukušos tautiešus atgriezt dzimtenē būtu daudz vieglāk, ja valdība beidzot realizētu pirmā mājokļa iegādes atbalsta programmu.

Intervijā žurnālam «Bilance» Eiropas Parlamenta deputāts norāda, ka tā vietā, lai dotu iespēju tā dēvētajiem investoriem no Austrumiem iegūt uzturēšanās atļaujas Latvijā, būtu beidzot jārealizē pirmā mājokļa valsts atbalsta programma, kas veicinātu svešumā peļņā aizbraukušo atgriešanos dzimtenē.

«Mans priekšlikums daudzu gadu garumā, ko neesmu varējis izsist caur valdību, ir jau minētā pirmā mājokļa pirkšanas atbalstīšana, tas dod handikapu. Tas ir instruments, ko var ātri ieviest. Banka jums prasa 20-30% sava ieguldījuma, kā jaunam cilvēkam nav un nebūs. Valsts garantētu 20-25% no kredīta konkrētai cilvēku kategorijai, kas pērk pirmo īpašumu,» – tā domā bijušais ministrs.

«Ja valdība varētu raidīt signālu, ka tā visupirms rūpējas par saviem pilsoņiem, tas būtu ļoti labi. It īpaši tagad, kad nākam ārā no krīzes. Ja valdība spētu konsolidēt sabiedrību ar konkrētiem pasākumiem, kas mazliet uzlabo tai apstākļus, tas dotu cerību šeit dzīvot un strādāt,» sacīja Zīle.

Komentāri (399)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu