Ziņa par badā nomērdēto bērniņu ir pārspīlēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Ziņa par badā mērdēto mazuli ir pārspīlēta, uzskata vietējā sociālā dienesta vadītāja Aleksandra Ločmele.

«Ja bērns vēma, par kādu badā mērdēšanu mēs varam runāt? No rīta viņš vēl bija vesels un pēkšņi saslima, bet pēc trīs dienām jau bija atkal mājās vesels. Tas, iespējams, bijis rota vīruss. Nezinu, kāpēc daktere minēja, ka bērns ir badināts,» laikrakstam «Neatkarīgā» stāstīja Ločmele.

pirms nedēļas Vidzemes slimnīcā no kāda Burtnieku novada pagasta centra nogādāja gadu un mēnesi vecu meitenīti, kura bija bezsamaņā, komas stāvoklī, atdzisusi līdz 33 grādu temperatūrai....

Ārstu diagnoze: bērns bijis slikti ēdināts, pēc būtības – badā, vēstīja «Latvijas Avīze».

«Tas bija neordinārs, pat ārkārtējs gadījums, ar kādu savā 20 gadu ārstes praksē sastapos pirmoreiz,» laikrakstam pastāstījusi Vidzemes slimnīcas bērnu nodaļas pediatre Elita Smoļina.

Šī ģimene nav atstāta novārtā, un cilvēki velti gāž pār viņiem savu žulti, tikmēr stāsta Ločmele.

«Jā, māte tiešām neprot plānot budžetu, bet viņa nāk uz atbalsta grupām, pie psihologiem. Tas vīrietis, kas ir kopā ar viņu, ir kā simti un tūkstoši citi Latvijas vīriešu – reizēm iedzer. Bet viņš ir viņas vienīgā uzticības persona. Agnese nestaigā pa mājām ciemos un īpaši ar nevienu nekontaktējas,» sievieti raksturo Ločmele.

Ločmele stāsta, ka vairāk nekā 30 cilvēki atsaukušies ar vēlmi sievietei palīdzēt un saziedojuši gan drēbes, gan apavus, gan naudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu