Zināmi ASV vēstniecības izsludināto stipendiju saņēmēji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 12.jūnijā, ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere rīkos pieņemšanu, lai kopīgi ar iepriekšējo gadu Fulbraita, Hamfrija un citu stipendiju saņēmējiem sveiktu gadskārtējo Fulbraita, Hamfrija un Baltijas-Amerikas brīvības fonda (BAFF) stipendiju saņēmējus, kā arī paziņos par BAFF un ASV Izglītības un apmaiņas programmu stipendiātu asociācijas nodibināšanu, portālu «Apollo» informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa.

Šogad četri studenti un četri pētnieki saņems Fulbraita stipendiju studijām un pētniecībai ASV, viena profesionāle saņems Hamfrija stipendiju, lai stažētos ASV un desmit studenti iegūs BAFF studiju un prakses stipendijas. Šā gada stipendiju saņēmēji dosies uz dažādām ASV augstākās izglītības iestādēm (plašāka informācija par šā gada stipendiju saņēmējiem, pārstāvētājām organizācijām un uzņemošajām universitātēm pielikumā). Fulbraita un Hamfrija stipendiju saņēmēji 2012./2013. ak. gads

Fulbraita studentu stipendiju saņēmēji 2012./2013. ak. gads:

-- Katrīne Pļaviņa studēs jurisprudenci maģistrantūrā Džordžtaunas Universitātē.

-- Zane Peneze, žurnāliste, studēs dokumentālo filmu veidošanu žurnālistikas programmā The New School universitātē.

-- Māris Krūmiņš studēs starptautisko politisko ekonomiku un attīstību maģistrantūrā Fordhamas Universitātē.

-- Andris Saulītis studēs antropoloģiju maģistrantūrā The New School universitātē.

Fulbraita pētnieku stipendijas saņēmēji 2012./2013. ak. gads:

-- Dr. Ēriks Jēkabsons, Latvijas Universitātes asociētais profesors, veiks pētījumu Stenforda Universitātes Hūvera institūtā. Pētījuma tēma ir «Amerikāņu Palīdzības administrācija un Amerikas Sarkanais Krusts Latvijā, no 1919. līdz 1922.gadam.»

-- Jānis Brizga, NVO «Zaļā Brīvība» padomes priekšsēdētājs, veiks pētījumu Merilendas Universitātē. Pētījuma tēma ir «Ilgtspējīga patēriņa un ražošanas virzītājspēki attīstības valstīs: Latvijas gadījuma izpēte.»

-- Zane Radzobe, Latvijas Universitātes doktora grāda kandidāte, veiks pētījumu Ņujorkas Pilsētas Universitātē. Pētījuma tēma ir «Multikulturālisms un kultūru savstarpējā saskarsme Latvijas teātra režisora Alvja Hermaņa darbos.»

-- Dr. Agita Liviņa, Vidzemes Augstskolas pasniedzēja, veiks pētījumu Ņujorkas Pavalsts Universitātē Bufalo. Pētījuma tēma ir «Ilgtspējīgs tūrisms pret dabas aizsardzības vadību apdzīvotajos nacionālajos parkos.»

Hamfrija profesionāļu stipendijas saņēmēja 2012./2013. ak. gads:

-- Ilona Bičevska, NVO «Avantis» vadītājs, studēs Komunikācijas/Žurnālistiku Arizonas Valsts Universitātē.

Baltijas - Amerikas Brīvības fonda stipendiju saņēmēji:

Maģistra studijām:

-- Kristīne Jaunzeme studēs valsts pārvaldi maģistrantūrā Sirakūzas universitātē.

-- Mārtiņš Zaumanis turpinās inžinierzinātnes studijas doktorantūrā Vorčesteras politehniskajā Institūtā.

Profesionālās stažēšanās stipendija:

-- Aleksejs Prozuments, interešu joma - ventilācija/apkure/dzesēšana/energoapgāde.

-- Artūrs Beiers, interešu joma - franšīzes, juridiskās konsultācijas.

-- Pēteris Lācis, interešu joma - luksusa koka motorkuteru izgatavošana un pārdošana.

-- Sanita Laiviņa, interešu joma - biznesa konsultācijas, biznesa inkubatori.

-- Gatis Mozoļevskis, interešu joma - saules paneļu konstrukcija un ražošana.

-- Juhans Rass, interešu joma - modes industrijas vadība.

-- Jānis Rubīns, interešu joma - augsto tehnoloģiju industrija, autorūpniecība un kosmosa izpēte.

-- Lelde Stukle, interešu joma - inovatīvais start-up finansējums.

Kopš 1991. gada 163 profesori un studenti ir saņēmuši Fulbraita stipendijas un apmeklējuši ASV šīs programmas ietvaros. Fulbraita studentu stipendijas ieguvējiem būs iespēja studēt maģistrantūrā ASV universitātē. Fulbraita pētnieku programmas saņēmēji savukārt varēs veikt pētījumus un lasīt lekcijas ASV. Hamfrija stipendiāti piedalīsies stažēšanās programmā un attīstīs profesionālās iemaņas kādā ASV universitātē. Kopš BAFF dibināšanas 2010. gadā, jau 77 stipendiātiem no Baltijas valstīm ir piešķirta iespēja iegūt izglītību un pieredzi Amerikas Savienotajās Valstīs - 34 Latvijas, 22 Igaunijas un 21 Lietuvas pārstāvim.

ASV vēstniecība vēlas aicināt studentus, pētniekus un profesionāļus no Latvijas piedalīties nākamā gada stipendiju konkursos. Pieteikšanās termiņš Hamfrija programmai un Fulbraita studentu programmai šogad ir 31.augusts, bet Fulbraita pētnieku programmai - 16.novembris. Plašāka informācija par stipendiju programmām, kā arī pieteikuma anketas pieejamas vēstniecības interneta vietnē: http://riga.usembassy.gov/. Pieteikšanās BAFF prakses un pētniecības stipendijām notiek divreiz gadā - tuvākais iesniegšanas termiņš ir šī gada 30.oktobris. Savukārt BAFF Diplomētā speciālista stipendiātu atlase norit reizi gadā, un savu kandidatūru tai var pieteikt līdz 1.aprīlim. Detalizēta informācija pieejama interneta vietnē www.BalticAmericanFreedomFoundation.org.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu