Zināmi «VEF Rīga» pretinieki VTB līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» gaidāmās sezonas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar spēcīgajām komandām Maskavas CSKA no Krievijas un Kauņas «Žalgiris» no Lietuvas, noskaidrojās svētdien notikušajā izlozē.

Šīs komandas spēlēs B apakšgrupā, kurā būs arī vēl viena Lietuvas komanda Klaipēdas «Neptunas», Čehijas klubs Nimburkas CEZ, «Minsk-2006» no Baltkrievijas, kā arī vēl četras Krievijas vienības - Krasnojarskas «Jeņisej», Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», «Ņižņij Novgorod» un Ļubercu «Triumf».

Savukārt A apakšgrupā ielozēja četras Krievijas komandas Kazaņas «Unics», Maskavas apgabala «Himki», Samāras «Krasnije kriļja» un Sanktpēterburgas «Spartak», kuru pārstāv latvietis Jānis Strēlnieks, kā arī Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas klubu Tallinas «Kalev/Cramo», Kazahstānas vienību «Astana», Jāņa Blūma pārstāvēto Lietuvas komandu Viļņas «Lietuvos rytas», Mariupoles «Azovmaš» no Ukrainas un Polijas klubu Zgoželecas «PGE Turow», kas savas mājas spēles aizvadīs Vroclavā.

Vēl viena A grupas komanda noskaidrosies tuvākajā laikā, kad turnīra organizatori kādai no vienībām piešķirs speciālo ielūgumu jeb «wild card», kas nepieciešams, jo no VBL turnīra tika izslēgts Ukrainas klubs Kijevas «Budiveļņik», par kura jauno galveno treneri pagājušajā mēnesī kļuva Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā izteicās VBL prezidents Sergejs Ivanovs, «Budiveļņik» komanda no turnīra izslēgta, jo tā par dalību vēlējās saņemt papildu naudas prēmiju vēl klāt pie tās, kas visām komandām pienākas pēc sacensību reglamenta.

Savukārt «PGE Turow» ieņēmusi cita Polijas kluba Gdiņas «Asseco Prokom» vietu, kas VBL turnīrā nepiedalīsies saistībā ar finansiālām grūtībām.

Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies VBL izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā «VEF Rīga» basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu