Zināmi visi Dimanta līgas čempioni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc piektdien Briselē aizvadītajām sezonas noslēdzošajām sacensībām kļuvuši zināmi visi 32 šī gada Dimanta līgas sacensību individuālo disciplīnu čempioni.

14 sacensību seriāla labākie sportisti katrs ieguva dimanta balvu, 40 000 dolāru (21 400 latu) naudas prēmiju un speciālo ielūgumu jeb wild card uz pasaules vieglatlētikas čempionātu, ja tāds nepieciešams.

Par vienīgo divkārtējo čempioni kļuva Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa, kura bija labākā gan 100, gan 200 metru distancēs. Triumfu 200 metros Freizere-Praisa bija garantējusi jau pirms nedēļas, bet piektdien viņa pievienoja arī 100 metru titulu, sacensībās Briselē finišējot pēc 10,72 sekundēm, kas ir trešais ātrākais laiks viņas karjerā.

100 metros vīriešiem Briselē triumfēja slavenais Freizeres-Praisas tautietis Useins Bolts, kurš finišēja pēc 9,80 sekundēm, bet kopvērtējumā šajā disciplīnā par uzvarētāju kļuva amerikānis Džastins Getlins.

200 metros vīriešiem noslēdzošajās sacensībās uzvarēja vēl viens jamaikietis Vorens Veirs, kurš bija labākais arī kopvērtējumā.

400 metru distancē Dimanta līgas kopvērtējumā triumfēja amerikānis Lašons Merits, bet 800 metros labākais bija Mohameds Amans no Etiopijas, kurš uzvaru kopvērtējumā bija garantējis vēl pirms pēdējām sacīkstēm, bet tas neliedza Briselē sasniegt sezonas labāko rezultātu - minūte un 42,37 sekundes, līdzšinējo gada rekordu pārspējot par gandrīz sekundi.

Par vienīgajiem un vēsturē pirmajiem četrkārtējiem Dimanta līgas uzvarētājiem piektdien kļuva Kenijas sportiste Milkaha Čemosa 3000 metru šķēršļu skrējienā, kā arī Francijas kārtslēcējs Reno Lavilenjē.

Pirms pēdējām sacīkstēm pa diviem pretendentiem uz titulu bija vīriešu 5000 metru skrējienā un 400 metru barjerotajā distancē, kā arī sieviešu augstlēkšanā.

Tā 5000 metros cīņā starp diviem Etiopijas skrējējiem Jenevs Alamirevs apsteidza Hagosu Gebrivetu, iegūstot galveno balvu.

400 metru barjerskrējienā Briselē labākais bija pasaules čempions Džehuī Gordons no Trinidadas un Tobago. Trešais finišēja puertorikānis Havjers Kulsons, tiekot pie uzvaras kopvērtējumā. Ar tādu pat rezultātu ceturtais finišēja amerikānis Maikls Tinslijs, bet viņš palika bez kopvērtējuma punktiem un piekāpās Kulsonam.

Tikmēr augstlēkšanā sievietēm krieviete Svetlana Škoļina turpināja uzvaru sēriju un arī kopvērtējumā apsteidza savu tautieti Annu Čičerovu.

Diska mešanā sievietēm kārtējo reizi triumfēja horvātiete Sandra Perkoviča, izcīnot uzvaru kopvērtējumā. Tikmēr par vienīgo sportisti, kas šosezon uzvarēja visos septiņos posmos, kuros bija attiecīgā distance, kļuva čehiete Zuzana Hejnova, kura palika nepārspēta 400 metru barjerskrējienā.

Savukārt lodes grūšanā vīriem kārtējo uzvaru izcīnīja amerikānis Raiens Vitings.

Amerikāniete Douna Hārpere-Nelsone, kura nesen pasaules čempionātā palika ārpus medaļām, triumfēja 100 metru barjerskrējiena kopvērtējumā, noslēdzošajās sacensībās apsteidzot arī slaveno austrālieti Salliju Pērsoni.

Nepanākama pirms pēdējām sacensībām bija arī Zviedrijas sportiste Abeba Aregavi, kura izcīnīja kārtējo uzvaru 1500 metru skrējienā. Līdzīgu panākumu guva arī Kolumbijas trīssoļlēcēja Katerine Ivargena.

Šķēpmešanā vīriem pēdējās sacensībās uzvarēja soms Tero Pitkamaki, bet uzvaru kopvērtējumā svinēja pasaules čempions Viteslavs Veselijs.

Trīssoļlēkšanā vīriem pie uzvaras Briselē tika francūzis Tedijs Tamgo, bet kopvērtējumā panākumu izcīnīja amerikāņu olimpiskais čempions Kristians Teilors.

Savukārt 400 metros dāmām amerikāniete Nataša Hastingsa pārsteidzoši apsteidza gan pasaules čempioni Kristīni Ohurogu, gan Dimanta līgas kopvērtējuma līderi Amantli Montšo no Botsvānas, bet kopvērtējumā pie uzvaras tika tieši Montšlo.

Tāpat Dimanta līgas titulus šosezon vīriem izcīnīja Džibutijas pārstāvis Ajanlehs Suleimans (1500 metros), kenijietis Konsesluss Kipruto (3000 metru šķēršļu skrējienā), amerikānis Deivids Olivers (110 metru barjerotajā distancē), ukrainis Bohdans Bondarenko (augstlēkšanā), krievu tāllēcējs Aleksandrs Meņkovs un diska metējs no Igaunijas Gerds Kanters.

Tikmēr dāmām titulus izcīnīja arī Eunīse Suma (800 metros), Mesereta Defara no Etiopijas (5000 metros), vācu kārtslēcēja Zilke Špīgelburga un šīs pašas valsts šķēpmetēja Kristīna Obergfela, kā arī britu tāllēcēja Šara Proktore un slavenā Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Adamsa.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu