Zināms, kāpēc veikta kratīšana RD Satiksmes departamentā; divi aizdomās turamie (91)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis krimināllietu pret Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonu saistībā ar kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā, liecina KNAB sniegtā informācija.

Birojs informē, ka tā rīcībā esošā informācija liecina, ka RD Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem Rīgā, pieprasījusi kukuli, proti, veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Patlaban krimināllietā ir divi aizdomās turamie – viens par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā un otrs par tās atbalstīšanu.

Abām aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā zināms, KNAB darbinieki ceturtdien veica procesuālas darbības RD Satiksmes departamentā – saskaņā ar likuma prasībām, domes pārstāvji tika pieaicināti pie procesuālo darbību veikšanas un informēti par to pamatojumu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagaidām no KNAB nav saņemts oficiāls lēmums par to, ka kādam no departamenta darbiniekiem ir aizliegts pildīt amata pienākumus. Tāpat viņa atzīmēja, ka departamentam arī joprojām nav konkrēti zināmi KNAB veiktās kratīšanas iemesli.

Latvijas Televīzija tikmēr ziņo, ka persona, pret kuru sākts kriminālprocess, par katru mikroautobusu, kas kursē Rīgā, pieprasīja 50 latu «nodevu» kādai arodbiedrībai. Aizdomās turētā amatpersona pārvadātājiem par to solījusi panākt izdevīgākus pārvadājumu nosacījumus.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu