Zināms, kuras darbadienas varētu pārcelt nākamgad (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: keso, CC BY-NC-ND 2.0

Labklājības ministrija (LM) nākamgad rosina pārcelt divas darbadienas - piektdienu, 2.jānvāri, uz sestdienu, 10.janvāri, un pirmdienu, 22.jūniju, uz sestdienu, 27.jūniju, liecina ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par darbadienu pārcelšanu 2015.gadā».

LM speciālisti skaidro, ka minētās darbadienas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, tāpēc ir lietderīgi pārcelt tās uz sestdienu. Proti, 2.janvāra darba diena iekrīt starp svētku dienu 1.janvāri un brīvdienu 3.janvāri, bet 22.jūnija darbadiena - starp brīvdienu 21.jūniju un svētku dienu 23.jūniju.

Minēto darbadienu pārcelšana ļaus elastīgāk un efektīvāk organizēt gan atpūtas laika izmantošanu, gan darba norisi, pārliecināta LM.

Izmaiņas vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā. Ja tās tiks pieņemtas, tās attieksies uz tiem darbiniekiem, kuri strādā no valsts budžeta finansētajās iestādēs un kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus visas pašvaldības, komersanti un organizācijas, nosakot darba un atpūtas laiku, tiks aicinātas ievērot attiecīgo darbadienu pārcelšanu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu