Zināms Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs nosaucis 12 spēlētājas, kuras nākamajā nedēļā Bulgārijā uzsāks cīņu Eiropas čempionāta B divīzijas sacensībās, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No pēdējā kandidātu saraksta uz Eiropas čempionātu nebrauks Krista Brīdiņa, Katrīna Epnere un Daiga Kuzmane.

Sastāvā iekļautas astoņas basketbolistes kurām jau ir Eiropas U-20 čempionāta pieredze, bet desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

«Visām spēlētājām bija iespēja treniņos un 12 pārbaudes spēlēs pierādīt savu noderību treneru kolektīvam, kurš šo sastāvu varēja izvērtēt ar svaigu skatu,» izteicies Vīnbergs. «Divpadsmitnieka nosaukšana mazina savstarpējās konkurences spriedzi un liks komandai saliedēties galvenajam mērķim - cīņai ar konkurentēm uz vietu pirmajā trijniekā.»

«Pēdējā pārbaudes spēle ar Polijas studentu izlasi un treniņi vieš cerību, ka pusotrā mēnesī uzkrātā enerģija sāk lauzties uz āru pareizajā virzienā. Ir kaujiniecisks noskaņojums, parādās atraktivitāte piespēlēs un dažādos uzbrukuma risinājumos, uzlabojas metienu precizitāte,» treneris ir optimistiski noskaņots.

Uz Bulgāriju komanda dosies trešdien, bet sacensības sāksies dienu vēlāk.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas basketbolistes aizvadīja 12 pārbaudes spēles, tiekot pie sešām uzvarām.

Sagatavošanās cikla sākumposmā Latvijas U-20 izlase izcīnīja trīs uzvaras pret Ukrainas vienaudzēm, divreiz zaudēja Krievijas U-20 valstsvienībai un divas reizes piekāpās Igaunijas pieaugušo valstsvienībai. Savukārt pēc tam trijās spēlēs divreiz tika pieveikta arī Lietuvas U-20 izlase un divos mačos dalītas uzvaras uz pusēm ar Polijas studentu izlasi.

Zīmīgi, ka Ukrainas, Krievijas un Lietuvas U-20 izlases startēs spēcīgākajā A divīzijas turnīrā, bet polietes gatavojas startam pasaules studentu Universiādē.

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija - viena apļa turnīrā cīnīsies par trim ceļazīmēm uz A divīziju.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Asnāte Fomina (RTU/«Merks»), Kate Krēsliņa («Kolibri»/«47.vsk.»), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas - «TTT Rīga»), Kate Aizsila, Paula Langina, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas - «TTT Juniores») un Sabīne Dukāte (Mariampoles «Sūduva», Lietuva).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu