Zinātnieki: Globālā sasilšana novedīs pie katastrofālām sekām uz Zemes (86)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Euclid vanderKroew, CC BY-NC-SA 2.0

Pasaules gals tomēr ir iespējams, taču ne ātrāk kā pēc 1,75 miljardiem gadu, to pierāda Austrumanglijas universitātes vides zinātnieku veiktais jaunākais pētījums.

Kā vēsta «The Independent», atsaucoties uz žurnālā «Astrobiology» publicēto pētījumu, lai aprēķinātu, pēc cik ilga laika mūsu planēta varētu kļūt neapdzīvojama, zinātnieki analizējuši citas planētas ārpus mūsu galaktikas.

Lai noskaidrotu, kā līdz ar izmaiņām uz zvaigznēm ar laiku mainīsies dzīvībai piemērotais klimats uz planētām, zinātnieki pētījuši septiņas planētas, tostarp arī Zemi. Pēc zinātnieku aplēsēm Zemei ir atlikuši no 1,75 līdz 3,5 miljardiem gadu. Tikai tad Saule būs kļuvusi tik karsta, ka uz Zemes vairs nebūs iespējams dzīvot.

Pagaidāms mūsu planēta atrodas tieši tik lielā attālumā no Saules, lai uz tās būtu iespējama dzīvība. Taču zinātniekus satrauc fakts, ka zvaigznes ar laiku kļūst arvien karstākas, līdz ar to ūdens uz to apkārtējām planētām izžūst, un bez ūdens, kā zināms, nav iespējama dzīvība.

«Pēc aptuveni 1,75 līdz 3,5 miljardiem gadu Zeme atradīsies Saules karstajā zonā, temperatūras būs tik augstas, ka jūras un okeāni iztvaikos,» norāda viens no universitātes pētniekiem Endrjū Rašbijs, piebilstot, ka šīs būs dzīvības beigas uz Zemes.

Cilvēki būs pirmie, kas izmirs, jo mums ļaunumu nodarītu pat neliela temperatūras paaugstināšanās.

Zinātnieki pieļauj, ka līdz tam laikam cilvēki jau būs atraduši kādu citu apdzīvojamu planētu, pagaidām vispiemērotākā izskatoties Marss.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu