Zinātnieki izveidojuši optimismu veicinošu produktu sarakstu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Amerikāņu zinātnieki uzskata, ka ir pavisam vienkāršs veids, kā palielināt optimismu.

Zinātnieki un pētnieki no Hārvarda universitātes paziņojuši par unikālu atklājumi - dārzeņi un augļi ne tikai palīdz cilvēkam sevi uzturēt formā un uzlabot veselības stāvokli, bet arī paaugstina optimismu. Pāris nelielas dārzeņu un augļu porcijas dienā palīdz pozitīvāk raudzīties uz dzīvi, raksta independent-news.

Pētniece Džulija Boema uzskata, ka cilvēka optimisms vistiešākajā veidā ir saistīts ar augļu un dārzeņu daudzumu ikdienas ēdienkartē. Pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku vecumā no 25 līdz 65 gadiem. Pētījuma dalībniekiem bija jānodot asinis analīzēm un jāveic neliels tests. Pētījumi rādīja, ka to cilvēku asinīs, kuri dienā apēda vairākas porcijas augļu un dārzeņu, bija par 10 - 15% vairāk karotinoīdu, nekā tiem, kuri uzturā lieto maz augļu un dārzeņu. Tieši karotinoīdi nodrošina lielāku dzīvesprieku.

Zinātniece iesaka uzturā vairāk lietot oranžos augļus un dārzeņus - apelsīnus, mandarīnus, hurmu, burkānus, papriku un zaļumus - dilles, skābenes, selerija kātus, pētersīļu zaļumus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu