Zinātnieki: ticība Dievam palīdz dzīvot ilgāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Itāliešu zinātnieki pēc vairākus gadus ilguša pētījuma nonākuši pie secinājuma, ka reliģioziem cilvēkiem pēc aknu transplantācijas ir lielākas iespējas izdzīvot nekā tiem, kas nemeklē Dievu, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Salīdzinot ar ateistiem, ticīgajiem ir trīs reizes lielākas izdzīvošanas iespējas tikai viņu spēcīgās reliģiskās pārliecības dēļ, liecina žurnālā «Liver Transplantation» publicētais pētījums. Šie rezultāti tikai apliecina iepriekš veiktu pētījumus, kas parādīja, ka reliģiska ticība var ietekmēt slimības gaitu.

«Mēs atklājām, ka aktīvi Dieva meklējumi, pacienta ticība augstākajam spēkam, nevis vispārējam liktenim, atstāj pozitīvu ietekmi uz pacienta izdzīvošanu,» norādījis pētījuma vadītājs Franko Bonagvidi, piebilstot, ka daudz lielāka nozīme ir personīgajām attiecībām starp cilvēku un Dievu, nevis formālai baznīcas apmeklēšanai.

Pētījuma laikā tika novēroti 179 cilvēki, kuriem tika veikta aknu transplantācija laikā no 2004.gada janvārim līdz 2007.gada decembrim. Pirms uzraudzības četru gadu garumā pacienti arī izpildīja testu, kas atklāja viņu reliģiozitāti. Trīs gadu laikā nereliģiozo pacientu vidū bija nomiruši vairāk nekā 25%, savukārt ticīgo cilvēku grupā - tikai 7%.

Iepriekš veikti pētījumi liecina, ka arī sirds slimību, nieru mazspējas un HIV slimnieku vidū reliģiska ticība vairo izdzīvošanas iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu