Zinātnieks Pokaiņos veicis pētījumus, rezultāti pārsteidz (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Klāt rudens un drīz beigsies aktīvā tūrisma sezona – dzērves jau aizlidojušas un pirmās salnas uzdāvinājušas krāšņu, krāsainu lapu rotu kokiem. Laiks steidzas, ar jautrām rotaļām un dancošanu pie lielā svētku ugunskura, sagaidīti un pavadīti Rudens saulgrieži. Bet rosība Pokaiņos turpinās, informē Laura Zalcmane, Tērvetes dabas parka Tūrisma informācijas centra vadītāja.

Nesen mežā – Zikurātā, tika pārbaudītas versijas, ko daudzu gadu garumā stāstīja viedie ļaudis - šamanis no Sibīrijas pat uzzīmēja, kādu viņš šo kalnu redz - ar tukšumu vidū un ne tikai… Kā jau Pokaiņos mēdz būt, domas dalījās - vieni ticēja, ka tā ir, daudzi pret viedo cilvēku vīzijām izturējās neticīgi. Zinātnieks Sicovs, izmantojot radiolokācijas metodi, Zikurātā veica zinātnisku pētījumu un patiešām - atklājās, ka zem Zikurāta (un ne tikai tur) ir tukšums. Iegūtie rezultāti vēl tiek apkopoti, un cerams, ka šim pētījumam sekos vēl arī citi, un Pokaiņos atklāsies vēl daudz interesantu un neparastu faktu.

Šobrīd neparasts ir viss – mežs ir skaists visā rudens krāšņumā, tāpēc vēl ir laiks izbaudīt rudens skaistumu, dodoties meža takās, uzkāpjot Baltajā kalnā, no kura paveras ļoti skaista rudens ainava, kā arī brīdi pabūt Tempļa kalnā, kur rodas sajūta, ka esam tuvāk debesīm, ļaujoties brīvajiem vējiem. Piesēdiet arī Ozolkalna piekājē, izbaudot rudenīgo mieru un klusumu un iekariet eglītēs kādu kārumu meža zvēriem!

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu