Nepieciešams:
Zirņu zupa ar cūku kājiņām
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2 cūkas kājas
300 g pelēko zirņu
300 g grūbu
3 sīpoli
4 ķiploka daiviņas
2 burkāni
pipari
sāls
lauru lapa
Pagatavošana:
Notīrītas un sadalītas cūkas kājas liek vārīt, noputo, vāra. Izmērcētus zirņus un grūbas pieliek kājiņām. Pieliek veselus sīpolus, burkānu ripiņas un ķiploka daiviņas, piparus, sāli un lauru lapu. Vāra, līdz gaļa gatava, tad izņem sīpolus un ķiploka daiviņas. Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.