Zivtiņš: ja ir zīme 30 km/h, brauciet ar 29 km/h

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Diskusijas par to, vai naudas sodus ātruma pārkāpējiem piemērot arī par nelielu atļautā ātruma pārsniegšanu, iestrēgušas Saeimā. Ceļu satiksmes drošības direkcija piedāvāja par pārkāpumiem līdz 10 km/h piemērot tikai brīdinājumu - to atbalsta arī Satiksmes ministrija. Šādus pārkāpumus nefiksētu arī fotoradari. Taču pret to iebilst Iekšlietu ministrija un Valsts policija, kam šā iemesla dēļ pārmet fotoradaru biznesa lobēšanu. Saeimas deputāti negribot pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, lai arī viņus nevainotu kādu interešu lobēšanā. Tāpēc karstās diskusijas šodien beidzās bez rezultāta.

Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš sacīja: «Nekādā gadījumā nevar būt jautājums par to, ka ir zīme 30km/h, bet mēs atļausim braukt ar 31 km/h. Ir likums un policijai tam ir jāseko striktī līdzi. Nedrīkst būt pat 31 km/h, braucat ar 29 km/h, 30 km/h un viss būs kārtībā.»

Diskusijas par to, kādus sodus piemērot, risinās jau ilgāku laiku. Iepriekš CSDD pārstāvji norādīja: ja pārkāpumu fiksēs ceļu policijas inspektors, autovadītājam izteiks brīdinājumu un piešķirs soda punktu, savukārt - ja pārkāpumu fiksēs fotoradars, būs tikai brīdinājums, jo par fotoradara fiksētajiem pārkāpumiem soda punktus nepiešķir.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu