Zolitūdes traģēdijas lietā gatavojas «fundamentālam eksperimentam» (106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zolitūdes traģēdijas lietā uz policiju un prokuratūru spiediens vairs netiek izdarīts, taču likumsargi saprot, ka sabiedrība gaida rezultātus šajā lietā, pirmdienas rītā Latvijas Radio sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalmeiers atzina, ka šajā apjomīgajā lietā darbs ne uz brīdi nav apstājies, gan policija, gan prokuratūras vadība apzinās atbildību, ar kādu jāveic izmeklēšana.

«Nenoliedzami – katastrofas cēlonis ir tehnisks, taču to izraisīja cilvēks. Kāpēc tas notika - visas versijas jāatstrādā, jo ir daļa aspektu, ko varēs izmantot vienreiz. Patlaban tiek veikta [sabrukušā veikala konstrukciju] nostiprināšana, lai eksperimentā to varētu sagraut. Tas būs ļoti fundamentāls pētījums, pēc tam vairs nekādas pārbaudes [sabrukušajā] ēkā nevarēs veikt,» sacīja Kalnmeiers.

Jautāts, kad izmeklēšanā būs taustāmi rezultāti, ģenerālprokurors atbildēja, ka ēkā konstrukciju nostiprināšanas darbi tiks pabeigti martā vai aprīlī. «Ātrāk par šo laiku ekspertīzes daļu nevarēs veikt. Vēl tiek apzināta citu valstu pieredze, kā veikta izmeklēšana līdzīgos negadījumos.»

Kalnmeiers norāda, ka policijai nekādus pārmetumus nevar izteikt. «Patlaban vairs nekāds spiediens nav. Novembra beigas bija smagas. Tad vajadzēja, lai kāds tiktu ātri aizturēts – vienalga kurš, dārznieks vai sētnieks, lai tikai kāds būtu aiz restēm.»

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu