Žolnerovičs otro reizi šogad labo Latvijas rekordu maratonā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas sportists Valērijs Žolnerovičs šodien otro reizi šogad laboja valsts rekordu maratonskrējienā.

Žolnerovičs piedalījās Vācijas pilsētā Frankfurtē notikušajā maratonā, kur garo distanci veica divās stundās, 14 minūtēs un 33 sekundēs, uzrādot 16. rezultātu. Pašam piederošo Latvijas rekordu sportists laboja par vienu minūti un 22 sekundēm, ko viņš uzstādīja pavasarī, labojot 18 gadus vecu sasniegumu, kas iepriekš piederēja Aleksandram Prokopčukam.

Zīmīgi, ka šajās sacensībās Žolnerovičs bija ātrākais sportists no Eiropas.

Tikmēr cits Latvijas sportists Andrejs Ješko Frankfurtes maratonā finišēja pēc divām stundām, 29 minūtēm un 15 sekundēm, ierindojoties 61. pozīcijā.

Žolnerovičam pieder arī Latvijas rekords pusmaratona skrējienā (viena stunda četras minūtes un 43 sekundes), kas sasniegts aizpērn Lisabonā.

Žolnerovičs pērn startēja Londonas olimpiskajās spēlēs, kur nespēja pabeigt maratona distanci. Pirms tam 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Žolnerovičs startēja 3000 metru šķēršļu skrējienā, tomēr vēlāk izlēma pārkvalificēties un pievērsties gludajai distancei.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu