Zosēnos šorīt gaiss atdzisis līdz mīnus 24,1 grādam (41)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gmayster01 on & off ..., CC BY-NC-ND 2.0

Svētdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -24 grādiem, savukārt siltākais laiks ir Alūksnē un Krievijas pierobežā, kur nedaudz snieg, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī daudzviet Vidzemē un Latgalē sals sasniedza -22..-23 grādus. Sākot no austrumiem, debesis apmācas un nedaudz snieg, gaiss strauji kļūst siltāks. Krievijas pierobežā gaisa temperatūra dažās stundās paaugstinājusies jau par desmit grādiem - līdz -12..-13 grādiem.

Naktī arī dažviet Zemgalē un Rīgas apkaimē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -20..-21 grādam, un visā valstī sals sasniedza vismaz -15 grādu.

Valsts lielākajā daļā svētdienas rītā vēl ir skaidras debesis. Pūš viegls austrumu, dienvidaustrumu vējš, valsts austrumos saglabājas bezvējš.

Braukšanas apstākļi pārsvarā apmierinoši – brauktuves sausas, bet vietām apledojušas. Vairāk apledojušu ceļu ir Rīgas un Rēzeknes apkaimē. Galvaspilsētā astoņas tehnikas vienības veic tiltu un satiksmes pārvadu apstrādi ar pretslīdes materiālu, ziņo Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rīgā skaidras debesis, pūš viegls dienvidaustrumu vējš ar ātrumu 2-4 metri sekundē, gaisa temperatūra no -15..-16 grādiem pilsētas centrā līdz -20 grādiem dažviet piepilsētā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,4 grādiem Kolkā līdz -11,9 grādiem Alūksnē.

25.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25 grādi Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra svētdienas rītā ir -31 grāds dažviet Skandināvijas ziemeļos un -40 grādu Vorkutā, Krievijā.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu