ZRP premjera amata kandidātam Sprūdžam pēdējā laikā neveicas biznesā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zatlera reformu partijas (ZRP) pirmais numurs Rīgas vēlēšanu apgabalā un premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs, kurš līdz šim jau izpelnījies plašu sabiedrības uzmanību par neskaidriem izglītības dokumentiem un lielām parādsaistībām, pēdējā laikā arī nevar palepoties ar veiksmīgu darbību biznesā. Tiesa, šogad viņš ir iesaistījies vairākos kafejnīcu projektos.

Lielākais Sprūdžam piederošais uzņēmums ir «Hansa World Latvia», kas darbojas jau no 2003.gada un specializējas dažādu datorpakalpojumu sniegšanā. Tomēr kopš 2008.gada, kas sakrīt arī ar krīzes sākumu, šim uzņēmumam arvien pasliktinās darbības rezultāti. Uzņēmumu reģistrā iesniegtie «Hansa World Latvia» darbības pārskati liecina, ka 2008.gadā šis uzņēmums cieta 27,8 tūkstošu latu zaudējumus, bet 2009.gadā ‒ jau 31,2 tūkstošu latu zaudējumus. Savukārt uzņēmuma apgrozījums no 1,3 miljoniem latu 2007.gadā līdz 2009.gadam ir krities par 62% - līdz 497 tūkstošiem latu. 2010.gada pārskatu «Hansa World Latvia» Uzņēmumu reģistrā joprojām nav iesniedzis.

Ar zaudējumiem strādā vēl viens Sprūdžam piederošs uzņēmums «Burāšana.lv Grupa», kas internetā tirgo burāšanas inventāru un iznomā dzīvojamo automobili kemperi. Pērn uzņēmums cietis 6,8 tūkstošu latu zaudējumus, ko skaidro ar ekonomikas lejupslīdi un tādēļ mazāku pieprasījumu.

Sprūdžs ir iesaistījies arī daudzos tikai šogad dibinātos uzņēmumos, kas nodarbojas ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem. SIA «Hospitality Service Company» viņam pieder 100%, SIA «Experience Cafe» - 45%, SIA «Experience Hospitality Management» ‒ 100%, bet SIA «Satori telpa», kura bez kafejnīcas pakalpojumiem vēl darbojas kā grāmatnīca un dažādu pasākumu rīkotāja, ‒ 50%.

Sprūdža Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegtā deputāta kandidāta deklarācija liecina, ka viņam ir arī lielas parādsaistības ‒ 241,8 tūkstoši latu un 125,5 tūkstoši eiro. «Swedbank» premjera kandidāts ir noguldījis 5058 latus, kā arī viņa pārvaldījumā atrodas zeme un māja Mārupes novadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu