Žurnāla «TopGear» vērtējumā par Baltijas gada auto kļuvis «BMW X5» (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Žurnāla «TopGear» Baltijas izdevumi ir paziņojuši konkursa «TopGear godalgas 2014» uzvarētājus. Konkursa galvenajā nominācijā – Baltijas gada auto – par uzvarētāju kļuvis «BMW X5». «BMW X5» atzīts arī par žurnāla «Lasītāju gada auto» un gada SUV.

Uzvaras laurus divās nominācijās ir plūcis «Lexus IS», kas nosaukts par «TopGear Baltijas gada sedanu» un «Gada viedo» auto.

Par uzvarētājiem citās nominācijās kļuva: «Peugeot 308» –Baltijas gada zaļākais auto; «Renault Clio RS» – Baltijas gada sporta auto; «Ford Fiesta» –Baltijas gada hečbeks; «Nissan Note» –Baltijas gada izdevīgākais pirkums; «Škoda Octavia» –Baltijas gada ģimenes auto; «Kia Carens» – Baltijas gada kompaktvens; «Volvo V40 Cross Country» –Baltijas gada drošākais auto.

«Šogad konkursam bija pieteikti vairāki interesanti automobiļi, kas varēja pretendēt uz uzvaru, taču jaunās paaudzes «BMW X5» sniegums izrādījās tik pārliecinošs, ka žūrijas vērtējums bija praktiski vienbalsīgs. Jāpiebilst arī, ka šajā konkursā liela nozīme bija ne tikai nominantu praktiskajām īpašībām, modernai tehnikai vai labam dizainam, bet arī «TopGear» pamatvērtībai – braukšanas priekam, ko spēj sniegt auto. Apsveicam uzvarētāju!» saka žurnāla «TopGear Latvija» galvenais redaktors Ilmārs Līkums.

Konkursam «TopGear godalgas 2014» tika pieteikti 22 spēkrati, kuri devās 10 dienu ekspedīcijā no Viļņas līdz Tallinai, piestājot Kauņā, Klaipēdā, Liepājā, Ventspilī, Rīgā, Tartu un Pērnavā. Konkursa žūrijā darbojās 48 dalībnieki, no kuriem deviņi bija «TopGear» redaktori un žurnālisti, vēl deviņi pieaicinātie eksperti, bet 30 – žurnālu «TopGear» Baltijas lasītāji.

Vērtētāji visus auto izmēģināja gan reālos ikdienas, gan arī visai ekstrēmos apstākļos.

Konkurss «TopGear godalgas» notika pirmo reizi, un to kopīgi organizēja Igaunijas, Latvijas un Lietuvas izdevumu redakcijas.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu