«Žurnālam Santa» piederošs uzņēmums nopērk 20.gadsimta sākumā celto kompleksu Gaujas ielā (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Cēsu novada pašvaldība par 211 085 eiro izsolījusi kādreizējās slimnīcas kompleksa ēkas Gaujas ielā 88 Cēsīs, aģentūru LETA informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Minēto summu, nosolot vienu soli, 1500 eiro, par minēto īpašumu piekritusi maksāt SIA «Santas rezidence», kas bija vienīgā pretendente šajā izsolē.

Kā liecina informācija «Firmas.lv», uzņēmuma «Santas rezidence» 100% īpašnieks ir SIA «Žurnāls Santa». Kompānija reģistrēta šogad 17.martā, tās vienīgais valdes loceklis ir Māris Ančs, kas ir arī SIA «Žurnāls Santa» valdes loceklis.

Saskaņā ar izsoles noteikumiem līdz 3.aprīlim summa jāieskaita pašvaldībai, kas pēc samaksas saņemšanas nākamajā domes sēdē apstiprinās izmaiņas īpašumtiesībās.

Izsoles uzvarētājam ir pienākums piecu gadu laikā atjaunot trīs vēsturiskās ēkas. Īpašumā jāinvestē vismaz 1,4 miljoni eiro un tajā atļauts veikt tikai ar tūrismu, veselību, kultūru vai rekreāciju saistītu uzņēmējdarbību. Tāpat izsoles uzvarētājam jāsaglabā sabiedrības pieejamība nekustamajam īpašumam. Kopumā uzvarētājam piecu gadu laikā jārada desmit jaunas darbavietas.

Kompleksa ēkas celtas pašā 20.gadsimta sākumā, un tajās ilgstoši bijusi Latvijas Sarkanā Krusta Cēsu sanatorija. Kā norādīja pašvaldībā, 2002.gadā valsts īpašumu nodevusi pašvaldībai, bet patlaban jau nepilnus desmit gadus ēkas esot neapdzīvotas.

Kā liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētā informācija, īpašums sastāv no zemesgabala 64 530 kvadrātmetru platībā ar astoņām ēkām un būvēm.

Cēsu novada pašvaldības zemes ierīcības inženiere Aija Malnača aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka komplekss ir vietējas nozīmes kultūrvēsturisks piemineklis, tādēļ izsoles noteikumos iestrādāta prasība pircējam piecu gadu laikā sakārtot trīs kompleksa pamatēkas.

Pēc Malnačas teiktā, ēkas, tās sakārtojot, būtu piemērotas veselības aprūpes, viesnīcu un citu pakalpojumu sniegšanai.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu