Žustīne Enāna paziņo par karjeras beigšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules tenisa pirmā rakete Žustīne Enāna šodien preses konferencē apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju par karjeras beigšanu.

«Esmu izlēmusi pielikt punktu savai tenisistes karjerai,» atklāj Enāna, kura pasaules pirmās raketes godā šonedēļ atrodas jau 117. nedēļu pēc kārtas. Beļģu tenisiste, kurai 1. jūnijā paliks 26 gadi, karjeras laikā uzvarēja septiņos prestižajos «Grand Slam» turnīros. Pie tam pēdējos trīs gadus pēc kārtas viņa uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kura šīgada turnīrs sāksies jau šomēnes.

«Zinu, ka tas daudziem cilvēkiem ir pārsteigums un šoks, bet tas ir lēmums, par kuru domāju jau kādu laiku. Šīs ir lieliska piedzīvojuma beigas. Beigas kam tādam, par ko sapņoju kopš piecu gadu vecuma,» atzīst Enāna. Tenisiste norāda, ka šosezon nav sasniegusi pietiekamu sportisko formu un viņai trūkst pārliecības pirms Francijas atklātā čempionāta, kurā kopumā viņa ir uzvarējusi četras reizes.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Enāna Berlīnes WTA turnīra trešajā kārtā piekāpās krievietei Dinārai Safinai, bet pēc tam paziņoja par nestartēšanu šonedēļ notiekošajā Romas «Masters Series» turnīrā, tādejādi zaudējums Safinai kļuva par Enānas pēdējo spēli.

Savas karjeras laikā viņa kopā nopelnīja 19 461 375 ASV dolārus (8,82 miljonus latu), uzvarot 41 WTA vienspēļu un divos dubultspēļu turnīros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu