Zvani, ja tev vajadzīga palīdzība!

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

No šodienas līdz 4.septembrim notiks Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīkotā akcija «Draugu uzticības tālrunis», kuras laikā uz zvanītāju jautājumiem atbildēs sabiedrībā pazīstami cilvēki, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Akcijas laikā uz zvanītāju jautājumiem atbildēs inspekcijas psihologi, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), aktrise Katrīne Pasternaka, molekulārbiologs raidījuma «Bez Tabu» vadītājs Juris Šteinbergs, kā arī titula «Latvijas princese 2008» ieguvēja Katrīna Puriņa. Būs iespēja uzzināt, kā viņiem ir veicies skolā, ar kādām grūtībām viņi ir saskārušies skolas laikā un kā viņi tās ir risinājuši.

Katram viesim tiks nodrošināta uzticības tālruņa konsultanta (psihologa) palīdzība gadījumā, ja zvanītājs vērsīsies pēc palīdzības ar sarežģītu un/vai profesionāli risināmu jautājumu.

Pasternaka uz jautājumiem atbildēs šodien, 2.septembrī, no plkst.15, Šteinbergs - 3.septembrī no plkst.15, Augulis - 3.septembrī no plkst.16, bet Puriņa - 4.septembrī no plkst.14.

Uzaicinātie viesi ne tikai atbildēs uz tālruņa zvaniem, bet inspekcijas telpās tiksies arī ar skolēniem. Paredzēta diskusija par pusaudžu savstarpējo attiecību problēmām, par attiecībām starp bērniem un vecākiem, kā arī par attiecībām ar bērniem un pedagogiem. Skolēniem būs iespēja uzzināt, kā uzaicinātie viesi savā pusaudžu vecumā risinājuši attiecību problēmas.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore Iluta Vilnīte pauž gandarījumu, ka uzaicinājumam piedalīties akcijā atsaucās Latvijā atpazīstami cilvēki. Pēc Vilnītes domām, uzaicināto viesu pieredze un atbalsts palīdzēs ne vienam vien zvanītājam.

Analizējot līdzšinējo bērnu zvanu tematiku, inspekcija ir secinājusi, ka patlaban bērniem īpaši vajadzīga sapratne, bieži vien arī uzmundrinājums, jo nevienam nav noslēpums, ka šis 1.septembris atnācis ne tikai ar atkalredzēšanās prieku, bet daudziem ar neziņu par turpmāko situāciju skolā, uzsver Vilnīte.

Uz bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008 vai 116111 aicināti zvanīt gan bērni, gan viņu vecāki un uzdot sev interesējošus jautājumus par psiholoģiskajām problēmām pusaudžu attiecībās, attiecībās starp bērniem un vecākiem, tostarp arī par attiecību problēmām skolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu