Zvēriņi aicina uz «Ziemas naktīm Zoodārzā kopā ar 1188»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ziema, kad mūs visus pārņem nostaļģija un vēlme pēc gaismas, ir īstais laiks, kad zooloģiskā dārza ļaudis izrotā alejas un dzīvnieku mītnes ar spuldzīšu virtenēm un prožektoriem, lai jau 1. decembrī aicinātu zinātkāros ļaudis baudīt nu jau tradicionālo Ziemas nakts piedzīvojumu Zoodārzā. Maldīgs ir priekšstats, ka zooloģiskais dārzs ir pievilcīgs vienīgi vasaras dienā. Pagājušajā ziemā «Zoodārza nakts» piedāvājums iemantoja lielu apmeklētāju popularitāti un tumšās vakara stundās cilvēki arī pašā ziemas spelgonī labprāt apbrīnoja izgaismoto dzīvnieku ekspozīciju iemītniekus.

Šoziem Ziemas naktis zoodārzā ilgs 2 mēnešus. No šā gada 1. decembra līdz 2011. gada 31. janvārim ieeja izgaismotajā zoodārzā būs atvērta līdz plkst. 19.00 (pastaigāties pa Ziemassvētku noskaņās tērpto zoodārzu varēs līdz plkst. 21.00). Savukārt iekštelpu ekspozīcijas, kurās dzīvnieki nejūt ne vasaru, ne ziemu (Žirafu māja, Tropu māja, Terārijs u.c.), būs atvērtas līdz plkst. 20.30. Pie tam, zoodārza centrā degs varens ugunskurs un karstu tēju piedāvās vairākas kafejnīciņas. (Plašāka informācija par zoodārza darba laiku atrodama zoodārza mājaslapā).

Pateicoties zooloģiskā dārza draugam Uzziņu dienestam «1188», šajos ziemas vakaros plkst. 16.00–19.00 ieejas biļešu cenas būs ļoti sirsnīgas – Ls 2,00 pieaugušajiem un Ls 1,00 bērniem, studentiem un pensionāriem. Lai iegādātos biļetes ar atlaidi, Zoodārza kasē ir jāuzrāda kupons, kas izdrukāts no «1188.lv» interneta mājas lapas.

Tātad – katrs varēs izmantot iespēju baudīt vakaros izgaismotas zoodārza alejas un takas; vērot dzīvniekus gan Mēness, gan mākslīgajā apgaismojumā; apciemot eleganto žirafu četrotni Žirafu mājā, kā arī pavērot daudzveidīgos Tropu mājas kukaiņus, rāpuļus, abiniekus. Pacietīgākajiem apmeklētājiem nenoliedzami prieku sagādās jaundzimušie jēri Lauku sētā un Nakts ekspozīcijas Bolīvijas naktspērtiķu un tvērējastes žurkķenguru ģimenītes, kurās pavisam nesen tika sagaidīti bezgala simpātiski pēcnācēji. Pārsteigumu šogad sarūpējuši arī pāvu bariņš, kurš vērīgākajiem apmeklētājiem atļaus ielūkoties tik savdabīgā ierīkotajā «guļamistabā» augstu priežu zaros. 

Ziemas naktīs turpinās spīdēt arī «Tīģera zvaigznājs», kurš tapis sadarbībā ar tēlnieku Kārli Alaini. «Tīģera zvaigznāja» centrā, protams, vairāk kā 4 metrus garš un 2 metrus augsts Zvaigžņu Tīģeris. Ne mazāk interesanti ir arī tīģera pavadoņi – Pitons un Tauriņi, kas darināti kā krāšņi izgaismoti, telpiski atlējumi. Drīz solās piebiedroties arī Zirneklis un Varde. Nu īsts zvaigznājs par godu Tīģera gadam un Amūras tīģeriem Astrai, Katrīnai un Vasjam Rīgas Zooloģiskajā dārzā! Un galvenais – saredzams arī laikā, kad debesis mākoņu klātas! 

Laipni lūdzam ciemos!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu