Zvēriski nogalina divas sievietes aizdomās par burvestībām (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Papua-Jaungvinejā ir nogalinātas divas par burvēm uzskatītas sievietes, nocērtot viņām galvu pēc trīs dienu ilgas spīdzināšanas, pirmdien ziņoja laikraksts «Post-Courier».

Šīs slepkavības notika pagājušonedēļ. Policijai neizdevās tās novērst, jo abu sieviešu nāvi vēlējās nikns pūlis, pret kuru policija bija bezspēcīga.

Bugenvilas salas policijas inspektors Hermans Birengka pastāstīja laikrakstam, ka sievietes pagājušo otrdien sagūstīja nesen miruša bijušā skolotāja radinieki un aizveda uz Lopeles ciemu.

Pēc trīs dienu ilgas spīdzināšanas, kurā tika lietoti naži un cirvji, sievietēm nocirta galvu. To redzēja policisti, kas bija nosūtīti uz šo ciemu vest sarunas par gūstekņu atbrīvošanu.

Dažas dienas pirms šīm slepkavībām tika ziņots, ka Lieldienās ar karstu dzelzi esot spīdzinātas sešas citas sievietes, kuras bija apsūdzētas burvestībās.

Martā pūlis izģērba kailu un sadedzināja sievieti, kura bija apsūdzēta burvestībās.

Papua-Jaungvinejā daudzi iedzīvotāji tic burvestībām un nepiekrīt, ka nelaimēm un nāvei varētu būt dabiski cēloņi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu