Zviedrijā iestājusies barga un dziļa ziema (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijā neparasti agri iestājusies barga un dziļa ziema, gaisa temperatūrai noslīdot līdz -30 grādiem un sniega segas augstumam sasniedzot 60 centimetru, liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta sniegtā informācija.

Sals līdz -30 grādiem otrdien reģistrēts kalnu apgabalos valsts centrālajā un ziemeļu daļā, tomēr arī netālu uz ziemeļiem no Stokholmas gaisa temperatūra otrdienas rītā pazeminājās līdz -28 grādiem. Galvaspilsētā tika reģistrēts sals līdz -18 grādiem. Vairākās vietās pārspēts 4.decembra aukstuma rekords.

Lielu daļu Zviedrijas klāj dziļš sniegs, valsts dienvidu daļā sniega segas augstums vietām sasniedz 45 centimetrus, bet valsts vidienē un ziemeļos - 62 centimetrus. No Zviedrijas ziemeļiem saņemtas ziņas, ka Botnijas līča piekrastē šaurā joslā nākoši gubu mākoņi vienuviet atnesuši nepilnu metru sniega.

Sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu par tuvākajā diennaktī gaidāmu ļoti stipru snigšanu vietām valsts dienvidu un centrālajā daļā, tostarp Stokholmā līdz trešdienas vakaram sniega segas biezums pieaugs par 20-30 centimetriem, izraisot satiksmes haosu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu