Zviedrija palīdzēs Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrija palīdzēs ANO Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanā, atbalstot Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju (OPCW) ar militāro transporta lidmašīnu «Lockheed C-130 Hercules» un gaisa spēku vienību.

«Zviedrijas armijas aviācijas vienība tiks izvietota Kiprā, lai palīdzētu Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW) transportēt personas un ekipējumu,» informēja Zviedrijas aizsardzības ministre Karina Enstrēma.

Savienotās Valstis lūgušas Norvēģiju piekrist iznīcināt daļu Sīrijas ķīmisko ieroču savā valstī, un Oslo trešdien paziņoja, ka apsver šo lūgumu un atbildēs, cik drīz vien iespējams.

Tomēr Norvēģijas ārlietu ministrs norādīja, ka valstij nav nepieciešamā ekipējuma ieroču iznīcināšanai.

OPCW un ANO kopš 1.oktobra Sīrijā ir 60 ekspertu un atbalsta dienesta darbinieku komanda, kuras uzdevums ir Sīrijas ķīmisko ieroču ražošanas objektu iznīcināšana.

Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome 27.septembrī pieņēma rezolūciju, akceptējot ASV un Krievijas rosināto plānu Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanai līdz 2014.gada vidum.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu