Zviedrijā šajā medību sezonā atļauts nošaut 300 brūno lāču (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijā otrdien sākusies ikgadējā lāču medību sezona, kurā atļauts nošaut vairāk nekā 300 lielo ķepaiņu.

Lai kontrolētu lāču populāciju valstī, no 21.augusta līdz 15.oktobrim atļauts profesionāli nomedīt 312 lāčus jeb aptuveni 10% no visiem Zviedrijā mītošajiem lāčiem.

Vesterbotenas provincē, kur, kā tiek lēsts, dzīvo aptuveni 300 lāču, šajā medību sezonā atļauts nogalināt 25 lāčus.

«Ir garš noteikumu saraksts, kas Vesterbotenas medniekiem jāizpilda, ja viņi vēlas piedalīties medībās. Nosacījumi paredzēti, lai izvairītos no nelabvēlīgām ietekmēm un pēc tam izvērtētu medības,» norādīja Zviedrijas Vides aizsardzības aģentūras eksperts Maikls Šneiders, kurš atbild par lāču populācijas kontroli Vesterbotenas provincē.

Medības, ceļu satiksmes negadījumi un nošaušana pašaizsardzības nolūkos, visticamāk, samazinās Zviedrijas lāču populāciju par 10%, kas nozīmētu, ka gada laikā tā nav pieaugusi.

Pēdējo gadu laikā Zviedrijā lāču populāciju ir izdevies noturēt aptuveni vienā līmenī. 2009.gadā apkopotie dati liecina, ka kopš 2004.gada lāču daudzums nav īpaši mainījies, norādīja viens no reģiona ekspertiem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu