Zviedrijā vecāki tiks tiesāti par bērna pakļaušanu eksorcismam (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Zviedrijā kāds afrikāņu izcelsmes pāris piektdien apsūdzēts par savas meitas pakļaušanu eksorcismam, paziņojusi prokuratūra.

Vecāki, kuri Zviedrijā ieradušies no Kongo Demokrātiskās Republikas, apsūdzēti par ļaunprātīgu izturēšanos pret bērnu, bet vēl nav apcietināti, informēja Burosas prokurors.

Tiesa sāksies nākamo pāris mēnešu laikā.

Vecāki uzskata, ka viņu meita ir ragana, un noliedz, ka būtu vainīgi viņiem izvirzītajās apsūdzībās.

1997.gadā dzimusī meitene apgalvo, ka apsūdzētais pāris nav viņas bioloģiskie vecāki, ko apsūdzētie savukārt kategoriski noliedz.

Meitene pakļauta vardarbībai laika posmā no 2007.gada februāra līdz 2008.gada februārim. Viņa piekauta līdz bezsamaņai un piespiesta dzert virumu, kas darināts no tīrīšanas līdzekļiem un pašas urīna.

2008.gadā sociālais dienests atņēma vecākiem meitas aprūpes tiesības un kopš tā laika meitene dzīvo audžuģimenē.

Meitene tikai nesen sākusi runāt par vardarbību, ko piedzīvojusi desmit gadu vecumā, atklāja prokuratūra.

Vecākiem viņa tika atņemta, balstoties uz ziņām par sliktu izturēšanos. Arī skola, kurā viņa mācījās, ziņoja, ka vecāki pret meiteni izturas citādāk nekā pret viņas brāļiem un māsām, piemēram, regulāri sūta uz skolu netīrās drēbēs.

Vietējais laikraksts «Boraas Tidning» vēsta, ka vecāki 2008.gadā lūguši sociālajam dienestam pabalstu, lai varētu doties uz Kongo Demokrātisko Republiku un veikt meitenei eksorcismu.

Vecākiem tika atteikts un meita drīz pēc tam atņemta, tomēr toreiz notikusī vardarbība pret meiteni netika atklāta.

Līdzīgs gadījums Burosā tika iztiesāts arī pagājušajā gadā. Apsūdzētie, kas arī bija no Kongo Demokrātiskās Republikas, toreiz tika attaisnoti. Prokuratūra šajā lietā iesniegusi apelāciju.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu