Zviedrijas policija operācijā izglābj nolaupītu čivavas kucēnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policija operācijā kādā dzīvoklī Norčēpingas pilsētā izglābusi čivavas kucēnu, kuru potenciālie pircēji nolaupīja saimniekiem, vēsta laikraksts «The Local».

Kucēns vārdā Vera piedāvāts pārdošanā, taču pircējs, kas ieradās interesēties par sunīti, to nolaupīja, kaut arī kucēns vēl bija par mazu nošķiršanai no mātes.

Suņa saimniece Marija Lāšone stāstīja, ka pircējs viņai jau no paša sākuma licies dīvains, jo izskatījies ļoti nervozs un satraukts.

Vīrietis bija atsaucies uz sludinājumu, piedāvājot samaksāt par kucēnu 2000 kronu (160 latiem) vairāk, nekā prasīts sludinājumā.

Puses vienojušās, ka pircējs iemaksās depozītu, kucēnu saņems tad, kad tas paaugsies līdz nošķiršanai piemērotam vecumam.

Kad ieradies potenciālais pircējs, Lāšone bijusi mājās viena pati ar bērniem. Vīrietis sarunas laikā izskatījies satraukts. Tad viņš devies uz savu automašīnu it kā pēc personu apliecinošiem dokumentiem, taču atgriezies kopā ar vēl vienu vīrieti, draudot Lāšonei un paziņojot, ka viņa ir parādā viņa draudzenei 8000 kronas.

Vīrietis pieprasījis naudu, pretējā gadījumā draudot atņemt kucēnu.

Saprotot, ka sievietei mājās nav tādas naudas summas, abi vīrieši mēģināja atņemt viņai mobilo telefonu, bet galu galā paņēma tikai kucēnu.

Tad Lāšone sapratusi, ka sarunā minētā vīrieša draudzene no viņas iepriekš iegādājās suni. Pārdoto suni viņa pieprasīja atpakaļ, jo pircēji nesamaksāja visu naudu un bija aizdomas par vardarbību pret dzīvnieku.

Lāšone izsaukusi policiju, kas dažu dienu laikā noskaidroja uzbrucēja dzīves vietu un atbrīvoja nolaupīto kucēnu.
Kā vēsta zviedru mediji, kucēns nav cietis, tikai bijis ļoti izsalcis.

Par kucēna nolaupīšanu un draudu izteikšanu Lāšonei aizturēts 26 gadus vecs vīrietis, kas iepriekš nonācis policijas uzmanības lokā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu