Zvirgzdiņš apmierināts ar cīņassparu, bet ne spēles kvalitāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas izlases basketbolistes parāda labu cīņassparu, tomēr kopumā pagaidām vēl spēlē slikti, pēc piektdien aizvadītās pārbaudes spēles pret Izraēlas valstsvienību norādīja Latvijas komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Treneris atzina, ka attaisnojusies Izraēlas valstsvienības uzaicināšana uz pārbaudes spēlēm, jo pretinieces spēlē tāpat kā Grieķija, ar ko Latvijai būs jāspēlē Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrā.

«Bijām noskatījušies video un izpētījām, ka Izraēla spēlē tāpat kā Grieķija, tāpēc labi varam sagatavoties čempionāta mačam,» skaidro Zvirgzdiņš. «Nākotnē mums jāspēlē tikpat labi aizsardzībā. Izraēla šādai aizsardzības uzlabošanai ir ļoti labs sparinga partneris.»

«Tomēr komandā ir dažas problēmas - nelielas traumas dēļ nespēlēja Aija Brumermane, tāpat pagaidām ir trūkums ceturtā numura pozīcijā, jo Liene Jansone tikai vakar pievienojās komandai un vēl nezina visas kombinācijas, tāpēc no viņas nav tik liela atdeve. Aijai Putniņai un Sabīnei Niedolai vēl nepieciešams gūt pieredzi, tāpēc arī viņām ir grūti spēlēt,» atzina Latvijas izlases galvenais treneris. «Kopumā esmu apmierināts ar to kā meitenes cīnījās, taču pagaidām vēl spēlējam slikti. Turpinājumā jāpievērš uzmanība daudzpusīgākai un dinamiskākai spēlei uzbrukumā.»

Zvirgzdiņš atklāja, ka sestdien paredzētajā atkārtotajā spēlē pret Izraēlu piedalīsies arī Elīna Babkina un Brumermane, kuras piektdienas mačam netika pieteiktas.

«Prieks, ka uzvarējām. Metienu precizitāte mums nebija augsta, īpaši man, tāpēc ceru, ka čempionātā tā uzlabosies,» pēc mača atzina Latvijas izlases kapteine un aizvadītās spēles rezultatīvākā spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota. «Agresīvi nospēlējām aizsardzībā, īpaši otrajā puslaikā, kad pretinieces nogura. Taču uzbrukumā ir nepieciešams spēlēt labāk - agresīvāk un vairāk jāprovocē sodi.»

«Esmu sarūgtināts par spēli. Zināju, ka Latvija ir laba komanda, taču mēs varējām nospēlēt daudz veiksmīgāk. Mūsu galvenais uzdevums ir kļūt labākām ar katru spēli,» izteicās Izraēlas izlases galvenais treneris Elijs Rabi. «No šīm spēlēm gūsim labu pieredzi, lai Eiropas čempionātā pienācīgi cīnītos un izkļūtu no apakšgrupas. Uzskatu, ka varam spēlēt labāk. Līdz Eiropas čempionātam vēl ir laiks, mums nepieciešams spēlēt ātrāku basketbolu un dažreiz pacietīgāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.»

Eiropas čempionātā, kas 7. jūnijā sāksies Latvijā, Izraēla spēlēs vienā apakšgrupā Baltkrieviju, Franciju un Itāliju.

«Spēlēt pret Latviju mums bija izaicinājums. Mačs bija smags, taču cīnījāmies līdz galam. Rītdienas spēlei jāgatavojas daudz nopietnāk,» atzina Izraēlas izlases basketboliste Nomi Kolodni. «Latvija ir spēcīga komanda un šādos mačos gūstam lielisku pieredzi. Eiropas čempionātā Baltkrieviju varam uzvarēt un arī ar Franciju un Itāliju varam cīnīties. Centīsimies izkļūt no apakšgrupas un iekļūt nākamajā kārtā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu