ZZS grib būt pilnvērtīgs koalīcijas partneris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Kalniņš/VPK

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) izvērtēs premjera Valda Dombrovska (V) piedāvājumu deleģēt pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu darbam valdībā.

Tā ziņo «Radio 101, atsaucoties uz ZZS pārstāvja Augusta Brigmaņa teikto pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Vienlaikus ZZS prioritāte ir būt pilnvērtīgam koalīcijas partnerim, apliecināja Brigmanis.

Brigmanis apgalvo, ka viņam ir bažas par topošās koalīcijas stabilitāti, vēstī LETA.

Nestabilitāti apliecinot tas, ka otrdien Saeimas prezidijā Zatlera reformu partijas deputāti Ingu Biti un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK deputātu Dzintaru Rasnaču ievēlēja tikai tāpēc, ka par viņiem balsoja ZZS.

Jautāts par Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») ietekmi uz ZZS, Brigmanis norādīja, ka «Lembergs ir skaidri un gaiši pateicis, ka distancējas no ZZS valdes darba un valdības veidošanas procesa».

To apliecinot tas, ka ZZS valdē no partijas «Latvijai un Ventspilij» strādās cits cilvēks, nevis Lembergs. Jautāts, vai viņš var dot garantijas, ka Lembergs neietekmēs ZZS darbu valdībā, Brigmanis atvaicāja: «Kāpēc jādod garantijas?»

«Pietiek.com» trešdien vēstīja, ka «Vienotība» jau panākusi vienošanos par ZZS atbalstu jaunajai Dombrovska valdībai. 

Vienošanās paredz, ka ZZS nepievienosies valdības koalīcijai, bet vai ar visām 13 frakcijas balsīm, vai daļēji atbalstīs valdību.

Tika minēts, ka Zemkopības ministriju varētu turpināt vadīt Dūklavs, kurš Saeimā ievēlēts no ZZS saraksta, bet formāli nav nevienas partijas biedrs.

Tomēr arī šādu risinājumu esot noraidījusi Zatlera reformu partija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu