ZZS politiķis: pagaidām valdošās koalīcijas nav

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eksprezidenta Valda Zatlera (ZRP) caurkrišana Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanās liecina, ka valdošās koalīcijas pagaidām nav, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Zaļo un zemnieku savienības deputāts Andris Bērziņš.

«Pagaidām trīs partiju - Zatlera reformu partijas, «Vienotības» un nacionālās apvienības - un sešu neatkarīgo deputātu koalīcijas neeksistē,» sacīja Bērziņš, pieļaujot, ka tāda galu galā var izveidoties, tomēr paliks jautājums, cik tā būs stabila.

Runājot par otrā balsojuma rezultātiem, Bērziņš norādīja, - ja biļeteni pirmajā balsojumā varēja būt sabojāti nezināšanas dēļ, tad otrais balsojums jau ir likumsakarība.

Kā ziņots, šodien divās balsošanas kārtās Zatlers netika ievēlēts par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju. Viņš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Pirmajā balsojuma kārtā Zatlers Saeimas priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts, jo par viņa ievēlēšanu amatā nobalsoja tikai 46 deputāti, pret balsoja - 49, bet pieci biļeteni tika atzīti par nederīgiem. Otrajā balsojumā par Zatleru nobalsoja 45 deputāti, pret balsoja 51 tautas kalps, bet pārējie biļeteni bija sabojāti un atzīti par nederīgiem.

Tas rada šaubas, vai topošajai valdošajai koalīcijai Dombrovska vadībā ir Saeimas vairākuma atbalsts.

Tagad gaidāma balsošanas trešā kārta, uz kuru jau tiks virzīti jauni augstā amata kandidāti, jo Zatlers no tālākas kandidēšanas ir atteicies. Saeimas sēdē ir izsludināts pārtraukums, lai apspriestos par turpmāko rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu