Kā bez lielām pūlēm atvairīt odu uzbrukumus? (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Ak, šie burvīgie, siltie vasaras vakari, kad tā vien gribas pasēdēt jaukā kompānijā pie dabas un ugunskura, ja vien nebūtu... šo kaitinošo odu!

Odu uzbrukumi vienā mirklī var sabojāt jauku vakara pasēdēšanu. Tāpēc, lai tā nenotiktu, nepieciešams pret tiem nodrošināties. Un receptes, kā atvairīt mazos lidoņus, ir! Iespējams, būsi pārsteigts, uzzinot, ka ūdens tuvums mājām var palielināt odu daudzumu, vēsta «Fox news».

Kāpēc? Jo odi dēj oliņas stāvošā ūdenī. Tāpēc viens no variantiem ir izvairīties no stāvoša ūdens tuvuma. Tāpat visi plastmasas trauki ar ūdeni vai piepūšamie baseini uz vakaru jānoslēdz vai jānovieto tālāk no mājām, lai tādējādi mazinātu odu daudzumu ap atpūtas vietu.

Tas varētu izklausīties pēc mīta, taču citrona un eikalipta eļļa tiešām darbojas kā odu atvairītājs. Tomēr svarīgi atcerēties, ka pirms došanās uz vakara pasēdēšanu brīvā dabā nav ieteicams iesmērēties ar kādu saldu ķermeņa losjonu, jo tas odus piesaistīs vēl vairāk.

Aktīvais odu periods ir no aprīļa līdz oktobrim, sākot no krēslas līdz rītausmai. Gaišas krāsas apģērbs arī palīdz, jo odus piesaista tumšāki materiāli. Un pavisam noteikti ir vērts uzvilkt garās bikses un jaku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu