Cilvēku selfiju kāre nogalina delfīnu mazuli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skynews.com

Bars ļaužu, pastaigājoties pa pludmali Argentīnā, nonāvējuši delfīnu mazuli, izvelkot to no ūdens, lai izmantotu selfiju uzņemšanai, vēsta ārvalstu mediji.

Bars cilvēku Argentīnas pludmalē sajūsminās par mirstošu delfīnu
Bars cilvēku Argentīnas pludmalē sajūsminās par mirstošu delfīnu Foto: Facebook.com/Hernan Coria

Fotogrāfijās redzams pūlis, kas drūzmējas ap vīrieti, kurš Franciskānas delfīnu mazuli pacēlis gaisā kā trofeju. Barā daudzi bruņojušies ar viedtālruņiem, bet citi mēģina aizsniegt un pataustīt notverto dzīvnieciņu.

Bars cilvēku Argentīnas pludmalē sajūsminās par mirstošu delfīnu
Bars cilvēku Argentīnas pludmalē sajūsminās par mirstošu delfīnu Foto: Facebook.com/Hernan Coria


Biezā tauku slāņa dēļ delfīnu mazulis jau drīz pēc izvilkšanas no ūdens cietis no organisma dehidrēšanās un gājis bojā. Selfiju kārotāji dzīvnieku atstājuši smiltīs un turpinājuši pastaigu.

Argentīnas pludmalē miris delfīnu mazulis
Argentīnas pludmalē miris delfīnu mazulis Foto: skynews.com

«Skynews.com» ziņo, ka citi pludmales apmeklētāji dzīvnieku izmantojuši selfijiem arī pēc tam, kad tas jau bija miris.

Savvaļas dzīvnieku aizstāvji norāda, ka šis īsā laikā ir jau otrais gadījums, kad selfiju apsēstu cilvēku rīcība rada nopietnas sekas - nesen šajā pašā pludmalē piedzīvots līdzīgs gadījums ar citu delfīnu mazuli.

«Cilvēkiem būtu jāsaprot, ka krastā izskalotiem delfīniem jāpalīdz pēc iespējas ātrāk atgriezties ūdenī, citādi tie ies bojā,» uzsver speciālisti.
Franciskānas delfīni tiek uzskatīti par apdraudētu sugu - pasaulē palikuši aptuveni 30 000 šīs sugas dzīvnieku. Šie delfīni bieži peld tuvu krasta līnijai, kur tos apdraud zvejas tīkli un tagad, šķiet, arī selfiji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu