Lielveikals ievieš uz vietas apēdamus augļus bērniem (6)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Sociālajos tīklos parādījusies kāda iniciatīva no mazumtirgotāja, kas iepirkšanās laikā piedāvā bērniem lielveikalā cienāties ar augļiem par brīvu. Sociālo tīklu lietotāji, jo īpaši vecāki, ir patīkami pārsteigti un izsaka atzinīgus vārdus šādai iniciatīvai.

Daudzi cilvēki norāda, ka ārzemēs šāda prakse darbojas jau sen, kamēr citi ir skeptiski un paredz, ka Latvijā cilvēki to varētu izmantot ļaunprātīgi. Tāpat iedzīvotāji pauž neizpratni, kāpēc to var izmantot bērni, bet ne veci cilvēki; kā arī - līdz kādam vecumam šī iespēja būs izmantojama.

«Šo akciju kā izmēģinājumu pagājušajā nedēļā sākām tikai dažos veikalos, bet šobrīd redzam, ka pircēji patiešām to vērtē ļoti atzinīgi, tāpēc jau tuvākajā laikā paplašināsim to arī citos veikalos,» stāsta «Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Ieceres pamatdoma ir nodarbināt ar kādu veselīgu našķi pavisam mazos pircējus, kamēr vecāki veic savus iepirkumus, kas nereti bērnam ir garlaicīgs process.

«Tāpat arī mūsu pārliecība ir, ka jau no mazotnes nepieciešams bērniem iemācīt veselīgus ēšanas paradumus, un augļi šajā ziņā ir vienkāršākais veids, kā mudināt bērnu izvēlēties veselīgu alternatīvu,» norāda Preisa.

Pēc viņas teiktā, pircēji ļoti labprāt izmantojot šo iespēju, un šobrīd visiem esot tikai pozitīva pieredze. «Jau pirmajā dienā banānu grozs tika iztukšots dažu stundu laikā. Augļu sortimentu arī mainām un skatāmies, kāda ir atsaucība. Pēc pirmajām dienām redzam, ka banāni mazajiem pircējiem tīk labāk, kamēr āboli nav tik pieprasīti,» atzīst veikala pārstāve.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu