Alus cienītāju paradīze: Alus spa Islandē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Sejas vai matu alus masku receptes ir redzētas ne vienā vien sieviešu žurnālā, taču Islandes pilsētiņā Bjorbodinā ir iespējams izbaudīt veselu klāstu alus skaistumkopšanas procedūru. Atgūsti spēkus ar alu pildītā kublā, palutini ādu ar alus vannām un izgulies spa viesnīcas mājīgajos apartamentos, vēsta «The Independent».

Mazā pilsētiņa Bjorbodina atrodas krietnu gabalu no Islandes galvaspilsētas Reikjavikas – alus spa ir apmeties Islandes ziemeļos, Eijafjorda krastā, pusstundas braucienā no pilsētas Agireiri. Bjorbodinas alus spa durvis vēra vien pagājušajā gadā, taču pirms tam šajā vietā atradās Islandes pirmā mikro alusdarītava, kas savukārt dibināta 2006. gadā.

«Izdzert vienu vai divas glāzes alus ir tas pats, kas iztukšot vienu vai divas glāzes vīna,» atzīst alus spa līdzīpašnieks Sigurdurs Bragi Olafsons. «Alus nav kaitīgs – veselību traumē patērētais dzēriena daudzums. Ja alu patērē saprātīgi, tas var būt pat ļoti veselīgs, taču tam ir jābūt nefiltrētam un pareizi sagatavotam – tāds alus var atjaunot un uzlabot gremošanas sistēmu.»

Taču ko tieši iepilda alus vannā?

Alus vannas mikstūras bāze ir Islandes slavenais ģeotermālais ūdens, taču tikai pēc tam ūdenim pievieno jaunalu – nefermentētu alu, kam vēl nav pievienots raugs. Trešā nozīmīgā sastāvdaļa ir alus raugs, kas ir bagāts ar B vitamīnu – šis komponents īpaši patiks ādai.

Pēc tam alus mikstūru papildina ar saujiņu apiņu, ēteriskajām eļļām, vannas sāli un paša spa gatavotām alus ziepēm. Kopumā vannā ielej 300 litrus alus un ūdens sajaukuma. Jāteic, ka vannās iepildīto šķidrumu nav ieteicams dzert.

Līdz ar spa procedūrām apmeklētāji var nakšņot arī spa viesnīcā. Šeit istabiņas no ierasto viesnīcu apartamentiem atšķiras ar dažām detaļām, kuras novērtēs ikviens, kam iet pie sirds alus. Arī viesnīcas istabas ir aprīkotas ar divvietīgām koka alus vannām, kā arī alus krāniem, caur kuriem viesi var neierobežoti papildināt savas glāzes ar vietējo alu «Kaldi».

spa procedūru ietvaros alus vannās jāmērcējas aptuveni 25 minūtes, taču pēc tam spa darbinieki viesus aicina doties uz relaksācijas telpu. Šeit katram apmeklētājam pienākas kāju vanniņas un ietīšanas procedūras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu